22 januari 2016

Do verzorgt titelsong Rokjesdag

Zangeres Do verzorgt de titelsong van de bioscoopfilm Rokjesdag, de nieuwe romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis. Het lied ‘Zonder Jou’ is onderdeel van de eerste Nederlandstalige album van Do. In Rokjesdag spelen onder anderen Lieke van Lexmond, Manuel Broekman, Carly Wijs, Martijn Fischer, Anne-Marie Jung, Loek Peters en Jim Bakkum, de film draait vanaf 10 maart in de Nederlandse bioscopen.

“Ik vind het heel bijzonder dat Johan en zijn team naar een aantal stukken van mijn nieuwe Nederlandstalige album hebben geluisterd en daarvan ‘Zonder Jou’ hebben gekozen als titelsong voor deze grote Nederlandse film. Iets om heel trots op te zijn”, aldus Do.

Do brak in 2002 door met haar single ‘Heaven’. Hierna volgden grote hits waaronder ‘Angel By My Side’, ‘Voorbij’, ‘Beautiful Thing’ en ‘Hij Gelooft In Mij’. Op dit moment werkt Do aan haar eerste officiële Nederlandstalige album, dat over een aantal maanden zal verschijnen. Hiervoor heeft ze inspiratie opgedaan in ‘La douce France’ en dat hoor je dan ook terug op de plaat. Daarnaast is ze binnenkort weer te zien bij SBS6 naast Nick & Simon en de heren van JURK! als presentatrice van het muzikale tv-programma ‘Lekker Nederlands’.  

In de nieuwe romcom van Johan Nijenhuis, regisseur van Toscaanse Bruiloft en Verliefd Op Ibiza, gaat een ensemble aan singles op zoek naar de ware. Maar hoe vind je die, nu daten topsport is? Work-a-holic Marijke en haar beste vriendin Danielle besluiten zich in te schrijven voor Love Bites; een speciale kookworkshop voor singles. Ook de knappe student Rens heeft zich aangemeld. Hij wil zoveel mogelijk dates scoren, iets wat de onhandige dierenverzorger Edwin nog nooit is gelukt. Iris is net verloofd maar bereid om haar huwelijk op het spel te zetten voor één laatste flirt. Wanneer de beste vriendinnen Marijke en Danielle tijdens de workshop ruzie krijgen om één man lijkt de avond te ontsporen. Maar er blijkt wel degelijk zoiets te bestaan als echte liefde, zelfs voor Rens. Je moet er alleen voor open staan…

De sterrencast van Rokjesdag bestaat uit onder meer Lieke van Lexmond, Jim Bakkum, Birgit Schuurman, Manuel Broekman, Carly Wijs, Loek Peter, Anne-Marie Jung, Martijn Fischer, Toprak Yalciner, Ferdi Stofmeel, Barbara Sloesen, Hassan Slaby, Stijn Fransen, David Lucieer, Melissa Drost.

De film wordt geproduceerd door Nijenhuis & Co en gedistribueerd door Entertainment One. Rokjesdag draait vanaf 10 maart in de Nederlandse bioscopen.