CTM Music

CTM Music is een ‘boutique muziek label’. Dat betekent dat alle artiesten en partners die door CTM Music worden getekend een tailor-made behandeling krijgen die op maat wordt toegespitst op de specifieke behoefte van de partner. Zo kan CTM Music het complete spectrum aan services aanbieden. Van een ‘eenvoudige’ administratie deal tot een volledig 360graden partnership, en alles wat daar tussenin zit.

Wij besteden veel aandacht aan het voortraject van elke release zoals de administratie, snelle upload van artwork en soundfiles, kwaliteitscontrole, registratie BUMA-STEMRA en SENA en de distributie naar alle DSP’s is bij ons tot in de puntjes geregeld.

CTM Music heeft dagelijks contact met o.a. Spotify, Apple Music, TikTok en Deezer zodat als muziek eenmaal gereleased is deze ook op passende wijze kan worden gepromoot.

Pitches voor playlisten, snippets voor TikTok, tailor made campagnes. Met menig artiest maken we een strategisch plan voor de lange termijn met duidelijke mijlpalen. Dit uiteraard in nauw overleg met artiest, management, boeker en uitgever. Wij analyseren de performance van onze releases doorlopend door data goed te analyseren. Daarnaast hebben wij ons eigen Content Management System bij YouTube waardoor wij nog betere controle hebben op onze content en krijgen wij direct via Google onze inkomsten.

En bij zo’n persoonlijke benadering hoort natuurlijk ook een duidelijke, transparante, tijdige en correcte rapportage. We zijn trots om te werken met o.a. Jan Smit, Paul de Leeuw, Acda en de Munnik, Bassie & Adriaan, Candy Dulfer, Vrienden Van Amstel Live, FeestDJRuud, The Passion, Veldhuis & Kemper en we are era (voorheen Divimove).

VoSound

Jan Smit en Volendam Music richtten in het voorjaar van 2012 het platenlabel VoSound Records op. Na het afronden van zijn nieuwe plaat ‘Vrienden’ besloot Jan Smit dat het de eerste release op hun gloednieuwe label zou moeten zijn. De eerste prestatie van VoSound Records was tegelijkertijd hun eerste #1 hit in de Nederlandse hitlijsten met Echte Vrienden (een duet met Gerard Joling). Het album Vrienden was een groot succes en bereikte #1 in de Dutch Album Charts, respectievelijk de tweede prestatie van het label.

Later dat jaar ontving het jonge label ook een platinaprijs voor het verkopen van meer dan 50.000 exemplaren van het album Vrienden. Deze evenementen samen maken het de meest succesvolle lancering van een platenlabel ooit, wereldwijd. Deze mijlpaal werd gevolgd door de releases van Jan Smit van De Rockfield Sessies en het succesvolle album Jij en Ik. George Baker bracht het album Seventy op VoSound uit ter ere van zijn 70e verjaardag, terwijl Jan Smit het project 2 Kleine Kleutertjes creëerde, dat ook een enorm succes werd.

CNR

CNR Records werd in 1937 opgericht door Cornelis Nicolaas Rood en is het oudste Nederlandse onafhankelijke platenlabel. In de jaren vijftig werd CNR een gevestigde naam in de platenindustrie. Het platenlabel (toen nog vaak aangeduid als C.N. Rood BV) verwierf de distributierechten van enkele buitenlandse pop- en klassieke platenlabels en daarnaast werd ook een aantal Nederlandse artiesten onder contract genomen. De jaren 60 worden gekenmerkt door de vele hits van artiesten zoals Heintje, Gert Timmerman, De Selvera’s, John Lamers en Rocco Granata.

Na inmiddels een enorme catalogus te hebben opgebouwd gaat het succes verder in de jaren 70 met de successen van onder andere Andre van Duin, Willy Alberti, Trio Hellenique, Teach-In en Francis Goya. CNR is niet meer weg te denken uit de muziekindustrie wanneer in de jaren 80 artiesten als Gordon, René Froger en Benny Neyman hun eerste successen boeken. Internationaal scoorde CNR/Arcade hits met 2 Brothers on the 4th Floor, Doop, Synthesizer Greatest en Twenty 4 Seven.

Distributie en partners

Onze digitale muziekdistributie is wereldwijd, ongelimiteerd beschikbaar binnen 24 uur overal in de cloud, op online platforms als onder andere Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon, YouTube en Tik Tok.

Wereldwijd

Alle platforms

Zonder tussenpersoon of double dipping

Sales info en analyse

Naburige rechten

Als jij als artiest, muzikant of producent/mastereigenaar mee hebt gewerkt aan muziek die op radio of tv gedraaid wordt en tevens fysiek en/of digitaal is uitgebracht, dan heb je recht op een (neighbouring rights) vergoeding. CTM Neighbouring Rights verzorgt nationaal en internationaal de collectie van naburige rechten, in Nederland is dit beter bekend als SENA Inkomsten.

Waarom?
Muzikanten en producenten/mastereigenaren hebben recht op een vergoeding als hun muziek op radio en tv wordt gedraaid. CTM verzorgt voor deze groepen de registratie en verwerkt de inkomsten middels statements in de hele wereld. Laat dus geen geld liggen en laat CTM Neighbouring rights dit voor je incasseren!

Uitvoerend muzikant of producent
Je hebt recht op een vergoeding uit de wet op naburige rechten als uitvoerend muzikant of producent van een track (fonogram). In de context van naburig recht is een uitvoerend muzikant een artiest of (sessie)muzikant die een instrument inspeelt, vocalen inzingt, of producties maakt op een computer. In de context van naburig recht wordt onder producent verstaan: de partij die de financiële verantwoordelijkheid heeft gedragen voor het vervaardigen van de master, ook wel mastereigenaar genoemd. In veel gevallen is dit de platenmaatschappij, maar bij een independent release kan dit ook de artiest zelf zijn.

De laatste jaren zijn de inkomsten voor naburige rechten explosief gegroeid en daardoor ook voor de inkomsten voor de uitvoerend muzikanten die veelal zelf vanuit zijn of haar computer werkt ipv een studio met (sessie)muzikanten. Van elke track gaat 50% van de vergoeding naar de uitvoerend muzikanten en 50% naar de producent (mastereigenaar/ financierder van de track).

CTM incasseert wereldwijd

De meeste Europese landen hebben een vergelijkbare wetgeving als in Nederland. Dit betekent dat als jouw muziek in andere landen gedraaid wordt, jij als artiest, muzikant of producent recht hebt op een vergoeding. Wij zorgen er dan voor dat als jouw muziek over de grens gedraaid wordt, je ook hier een vergoeding voor krijgt.

De digitale vingerafdruk voor producenten

De International Standard Recording Code (ISRC) is een digitale vingerafdruk voor het repertoire van producenten. Het is een uniek identificatienummer voor elke afzonderlijke opname. De ISRC is zo ontwikkeld dat wij controle houden over het gebruik van jouw werk. En dat is in het huidige digitale tijdperk geen overbodige luxe.