Soufiane Eddyani

Eddyani is afkomstig uit Antwerpen. Nadat hij in 2016 zijn school (secundair) via de middenjury afmaakte, koos hij voor een carrière als rapper; hij was toen zeventien jaar oud. Hij wil muziek brengen met een boodschap. Met deze keuze wil hij weer aandacht opvragen voor doordachte rap, iets wat de straatrap naar zijn mening ontbeert. In zijn teksten rapt hij daarom niet over drank, drugs en dure auto’s, maar probeert hij jongeren wakker te schudden om niet rond te hangen op straat en hun leven te verpesten. Zelf hing hij vroeger ook op straat rond, hoewel zijn ouders hem daarvoor waarschuwden. Hierdoor haalde hij “stommiteiten” uit waarvoor hij liever de tijd had willen kunnen terugdraaien.

Zijn debuut bereidde hij maandenlang voor. In juni 2016 maakte hij hem met het nummer Terug in de tijd dat hij begeleidde met een videoclip. Het kwam uit via YouTube en Spotify. Het betekende een vliegende start met meer dan 460.000 kijkers in drie maanden tijd. Een maand later overschreed het de streep van één miljoen views.

In september 2016 bracht hij de opvolger uit, God vergeef me, die in zes dagen tijd 370.000 maal werd bekeken. Een maand later was de videoclip op YouTube inmiddels meer dan twee miljoen maal bekeken. Terwijl de single nog op de tippositie stond van de Vlaamse hitlijst Ultratop 50, was hij ook al onder de aandacht gekomen van hiphopfans in Nederland, waar het op nummer 55 van de Single Top 100 binnen was gekomen.

Medio september 2016 maakte hij zijn debuut bij het Nederlandse hiphop-platform 101Barz van BNN. De sessie die hij daar gaf werd miljoenen malen bekeken.