Sophia Habib

Het is oké om je kwetsbaar op te stellen, is de kernboodschap van Sophia Habib’s debuutplaat Fragile. Koorddansend op de grens tussen Pop en Elektronische R&B geeft de Rotterdamse singer-songwriter zelf het goede voorbeeld. Zo zingt ze op ‘Questions’ over haar afwezige vader en rekent ze op ‘Ass Out = Trash Out’ af met haar frauduleuze ex-manager.

Hoewel Sophia Habib muziek in eigen beheer uitbrengt, werd Fragile al internationaal opgepikt. ‘A walls-down, neo-soul effort that tackles everything from heartbreak to family abandonment’, aldus Paper magazine over het album.

Sophia timmert hard aan de weg en schrijft niet alleen voor haarzelf maar ook voor anderen. Zowel in het Engels als in het Nederlands voelt de veelbelovende schrijfster zich volledig op haar gemak. Door de gave zich volledig te verplaatsen in het verhaal van een ander gecombineerd met sterke melodische kwaliteiten is Sophia in staat unieke, oprechte en vooral pakkende songs te schrijven. Er is veel in het vooruitzicht, met een tweede album, verschillende muziekvideo’s en uiteraard de samenwerking met CTM Publishing.