Seven League Beats

Seven League Beats (7LB) is een producing / componistduo uit Zwolle, Nederland. Hun werk omvat een eclectisch scala aan genres. Van muzikale hiphopproducties tot verfijnde pop en volledige synth-scores voor films, het duo beweegt zich moeiteloos door allerlei muzikale landschappen.

7LB, of Rob Peters en Dries Bijlsma begonnen in 2008 samen te werken met een gedeelde interesse in basmuziek en futuristische beats. Beginnend met elektronische releases en touren met hun eigen beats, begon Seven League Beats voor het eerst aandacht te krijgen bij het werken aan het veelgeprezen tweede album van Typhoon, het tweede album Lobi da Basi, en tourend als onderdeel van zijn live band. Lobi da Basi won talloze prijzen zoals; 3FM beste hiphop, 3 Edison awards en verdienden de gouden status in 2015. Tegelijkertijd begonnen ze grip te krijgen in film en werkten ze aan de bekroonde korte films Voorfilm en Démontable van Douwe Dijkstra.

Onlangs werkte het duo aan de score voor Tim Smit’s internationale sci-fi debuut Redivider, met in de hoofdrollen Dan Stevens (Legion, Beauty and the Beast) en Berenice Marlohe (Skyfall). 7LB heeft alle originele muziek gecomponeerd voor de film die in 2017 uitkomt. Ook hebben ze onder hun eigen naam onlangs gewerkt aan Bløf’s aankomende album Aan, met Dries als hoofdproducent en Rob als co-producent voor het project.