Ruben Annink

Ruben Annink (Amsterdam, 13 juni 1998) is een Nederlands singer-songwriter en student aan de Nederlandse Pop Academie (NPAC) in Utrecht. In 2012 nam hij deel aan het eerste seizoen van The Voice Kids, maar kwam niet door de “Battle-ronde”. In 2015 was hij een van de kandidaten in het vierde seizoen van ‘De beste singer-songwriter’. Hierin stond hij in de finale maar moest hij het afleggen tegen Anna Rune.

Op 22 mei 2015 was Annink samen met Ali B te gast in De wereld draait door. Hier zong Ali B onder begeleiding van Annink “Terwijl jullie nog bij me zijn”; een ode aan zijn twee kinderen.

Toen Pia de Jong haar boek Charlotte op 25 januari 2016 presenteerde bij De Wereld Draait Door raakte Annink zo geïnspireerd dat hij terstond over haar een liedje schreef en de avond erop dit live ten gehore bracht bij DWDD.

In 2016 bracht Annink samen met rapper Jonna Fraser en dj en vlogger Monica Geuze een single uit: Nu of Nooit. In datzelfde jaar maakte Annink de titelsong van Angry Birds: De Film

In februari 2017 heeft hij samen met rapper Keizer het nummer Twee shotsuitgebracht en ongeveer een maand later zijn single Rokjesdag. Daarnaast heeft hij later dat jaar ook nog het nummer Tijdmachine uitgebracht samen met Teske de Schepper.