Oualid

Oualid Roshdy uit Amsterdam-Oost, geboren op 16-09-1993 in Ceuta (Spanje), beter bekend onder zijn artiestennaam Oualid. Oualid wist al op 14-jarige leeftijd wat hij wilde worden, namelijk een beroemde zanger/rapper. Een echte artiest zoals zijn neven Yes-R & Ali-B. Samen met zijn andere neef Rakimster begon hij te kijken hoe zijn beroemde neven het deden. Hij leerde al snel rijmen en na een eerste kleine optreden in een buurthuis in Amsterdam-Oost wist hij al snel dat dit is wat hij wil zijn en wil blijven doen.

Oualid leerde al snel zijn eigen teksten te schrijven. Zijn eerste single “Oualid – Die Kleine Dingen” was een internet hit in 2011 en ging snel, omdat hij plotseling optredens kreeg, veel views, veel aandacht van fans en steeds bekender werd in de scene. Hij begon veel nieuwe nummers uit te brengen zoals een samenwerking en hitte ook het internet met zijn neven Yes-R & Rakimster met de track genaamd “Ik kan niet zonder jou”. Oualid is ook een voorbeeld geworden voor veel jongeren. Hij was in de zomer van 2012 op tournee met de “Im In” campagne in Amsterdam. Daarmee kwam hij bijna overal en maakte een single genaamd “Oualid – Doe Je Best”. Hierin drukt hij veel uit over jongeren en probeert hij ze positief te krijgen door middel van zijn teksten. Dit werd een enorm succes, dus hij was volgeboekt voor de “Im in” campagne voor de zomer van 2013.

Naast zijn muzikale carrière is hij altijd bezig geweest met het schrijven en leren produceren voor andere artiesten. In 2014 opende hij bijvoorbeeld zijn eigen studio genaamd Nokeyz Music NL om zijn eigen geluid nog beter te maken en meer inspiratie op te doen door te produceren voor andere artiesten en nog muzikaler te worden. Oualid deed dit samen met zijn producent Tommy Zijlstra, die sinds 2011 voor Oualid produceert. Na 3 succesvolle jaren kwamen ze met de naam Nokeyz NL, die bedacht was als een crew naam door Oualid en Tommy Zijlstra. Oualid is een groeiende artiest met veel potentie. Hij werkt aan veel nieuwe singles en videoclips, dus blijf op de hoogte!