Mael

In een gezin met 5 kinderen is hij letterlijk ‘Malcolm in the Middle’. Malcolm Meijer (Mael) werd 21 jaar geleden geboren in Friesland en groeide op in een dorp vlakbij Haarlem. Als talentvol voetballer en zoon van een profspeler leek zijn carrière op vroege leeftijd al uitgestippeld. Maar in the end was het niet de sport, maar de muziek dat zijn hart wist te veroveren.

Dat hij kan zingen besefte Mael voor het eerst in de slaapkamer van zijn broer. Hij luisterde naar de R&B-sterren uit de jaren ‘00, maar uiteindelijk waren het Kempi en CHO die hem inspireerde om zelf muziek te gaan maken.

Hij ging naar de Herman Brood Academie, waar hij nu in het eerste jaar zit. Hij volgt de opleiding tot mc, maar laat zich eigenlijk liever niet in een hokje plaatsen. Het is de crossover tussen zang en rap wat Mael onderscheidend maakt. “Gewoon anders”, is hoe zijn muziek zelf omschrijft.

In oktober 2016 plaatste Mael een filmpje van zijn muziek op Instagram en dat is niet onopgemerkt gebleven in de industrie. Onder andere producer Reverse en Kees de Koning zagen zijn filmpjes. Inmiddels is hij getekend bij Top Notch en heeft hij zijn eerste twee singles Legacy & Vaste Plek uitgebracht. Legacy werd al meer dan 154K keer gestreamd. Vaste Plek, die hij samen met Jonna Fraser uitbracht, behaalde nog meer streams (554K). Zijn plan voor de toekomst? De grootste artiest van Nederland worden.