M.O.W.

Als je de afgelopen tien jaar rondgekeken hebt op Spotify, een YouTube-marathon hebt gehouden of naar radiomuziek hebt geluisterd, dan heb je zeker naar een muziekproductie van M.O.W. geluisterd, punt uit. Max, voorheen het boegbeeld van een van de meest intrigerende groepen in de elektronische muziek, “Dirtcaps”, brengt nu andere artiesten naar excellentie met baanbrekende producties en gloednieuwe, strakke mixen. Wie vraag je? Nou, Tiësto, Gucci Mane, Yellow Claw, Ty Dolla Sign, Tyga, DJ Mustard, Diplo, Afrojack, Lil Xan en Imanbek, om er maar een paar te noemen.

In de loop der jaren heeft de veelzijdige Nederlander zijn studio-complex in Haarlem gebruikt om een community op te bouwen waar artiesten, tekstschrijvers en muzikanten allemaal binnenkomen en uitwisselen. Dit creëert niet alleen een constante stroom van hoogwaardige creatieve output, maar ook een gastvrije sfeer die je moeilijk ergens anders zult vinden.

Op dit moment kun je Max regelmatig zien schitteren tijdens schrijfkampen, mede-eigenaar van zijn eigen Hi.Mood-label en casual rondhangen met enkele van de grootste namen in de industrie. Dat is natuurlijk als hij tijd voor hen heeft tussen het schrijven van hits die bovenaan de hitlijsten staan, muziek maken voor merken zoals Vodafone of Hollywood-films zoals ‘The Good Boys’, ‘Step Up’ en ‘Stepsisters’.

Alle grapjes terzijde; na jarenlang aan het front van de muziekindustrie te hebben gestaan, kan de volgende grote stap van Max alleen maar nog groter zijn. MOW Music heeft (mede)gewerkt aan talloze internationale releases met meer dan 1 miljard gecombineerde Spotify-streams. Bekijk de Spotify-afspeellijst voor een selectie van zijn werk voor artiesten zoals Yellow Claw, DJ Snake, Borgore, Gucci Mane en nog veel meer.