Lina Ice

Lina is geboren op 31 juli 1992. Met een percussie in zijn ene hand, pianospelend met de andere.

Vanaf kleins af aan wist hij dat hij niets liever wilde dan optreden en mensen vermaken. Met zijn prachtige stem werd hij geïnspireerd door zangers als Greg David en Usher.

Als jonge drummer met een bijzondere timing, zag men in Lina een muzikant in spe. Na een tijdje gedrumd te hebben in een band en piano gespeeld te hebben tijdens familiegelegenheden vond Lina dat het tijd werd om zijn muzikale horizon te verbreden.

Sinds de eerste dag in de studio op de zolder van een vriend heeft Lina op eigen houtje een enorme muzikale ontwikkeling doorstaan. Door zelf songteksten te schrijven en beats te creëren op zijn oude Playstation. Zonder enige zangles heeft Lina het luisteren naar akkoorden en dat doorvertalen in zang zichzelf aangeleerd.

Al gauw werd het zijn omgeving duidelijk dat Lina talent had en werd zo nu een dan gevraagd om een optreden te verzorgen. Daarmee kon hij zijn eigen nummers maar ook covers ten gehore brengen.
In nog geen 4 jaar tijd ging Lina van een optreden in de aula op de middelbare school naar live optredens in de clubs en op events.