Jay Da Silva

Ben Tuklang, ook bekend als Jay Da Silva, werd op 9-jarige leeftijd verliefd op House Music. Hij hoorde zijn vrienden praten over Vato Gonzalez en zijn leraar over DJ Chuckie. Na enig onderzoek werd een nieuwe liefde geboren: muziek.

Op 14-jarige leeftijd kocht hij zijn eigen DJ-set en grondte als “Benny Sanchez”. Hij ging al naar feesten in Citylife (Reeuwijk), waar zijn voetbalcoach barman was. Plots kwam hij op het idee om een mix naar hen te sturen en kreeg prime time op een tienerfeest, wat een groot succes was!

In de tussentijd was hij al bezig met produceren, maar het was moeilijk voor hem, dus gefocust op zijn spinvaardigheden. Hij werd een betere DJ, maar vanwege zijn leeftijd draaide hij alleen bij Citylife. Toen zijn productievaardigheden verbeterden, werden zijn producties door sommige DJ’s gedraaid. Hij heeft een aantal connecties met dj’s uit Amsterdam, waardoor hij boekingen heeft zoals bij Club Roses, De Melkweg en meer.

Hij veranderde zijn naam in Jay Da Silva en is nu een Latin House DJ.

Hij mix al drie jaar, produceerde zijn eigen muziek en speelde in verschillende clubs. Hij nam deel aan de Essential Artists Contest in 2011 en was finalist in Bungalow 8, Amsterdam. Hij was de jongste deelnemer op 16-jarige leeftijd. Hij was al de favoriet van Essential Artists en kreeg complimenten over zijn set van Afro Bros en Carlos Barbosa.

Een paar maanden later werd hij uitgenodigd om op te treden op de EA Talent Stage in een van de edities van Sexy on the Beach. Daarna gaf de CEO van Sexy Events hem de kans om op te treden in Moef Gaga, Lloret de Mar, tijdens de Sexy Mother Fucker Summer-tour. Na de zomertour was Jay Da Silva ook actief op de Grand Closing Party, Sexy on the Beach.

Pas op! Dit is slechts het begin! Jay Da Silva is nog nooit zo gemotiveerd om zijn naam GROOT te maken en te geloven: “The Prince of Drums” komt eraan!