Jannes Heuvelmans

Jannes was van 2017 tot eind 2022 één van de vier leden van de voormalige boyband FOURCE. Eerder speelde hij hoofdrollen in musicals als De Kleine Blonde DoodPinokkio en André het Astronautje. Als acteur was hij te zien in afleveringen van onder meer Dokter TinusFlikken MaastrichtBrugklas en als discipel in The Passion 2022. Daarnaast is Jannes ook actief als rapper, songwriter en producer en speelt hij gitaar, piano en drums. Begin 2023 vertrekt Jannes naar San Diego voor een taalreis.

Jannes Heuvelmans (2003) groeide op in Tilburg en speelde zijn eerste rol in een theatervoorstelling toen hij 9 was. Tegenover Rick Engelkes en Pia Douwes vertolkte hij de rol van de kleine Billy Kramer in het toneelstuk ‘Kramer vs Kramer’. Deze rol luidde voor Jannes een onafgebroken periode in van acteren en zingen, naast school. Want na ‘Kramer vs Kramer’ werd hij door Albert Verlinde gekozen voor de hoofdrol in de musical ‘De Kleine Blonde Dood’, naast William Spaaij.

Het zangtalent in Jannes was daarmee ontdekt en hij speelde in de jaren daarna de ene hoofdrol na de andere. Zo stond hij samen met onder meer Max Mies in de musical ‘Waanzinnig Gedroomd’ en deelde hij met onder meer wederom Max Mies de titelrol in Pinokkio de Sprookjesmusical. Ook in de muziektheatervoorstelling ‘André het Astronautje’ – van de hand van André Kuipers – speelde Jannes de titelrol. Een hoofdrol in ‘Tina de Musical’ moest hij in 2017 afslaan vanwege een grote wending in zijn carrière.

Want in 2017 besloot Jannes zich op te geven voor het Junior Songfestival (AVROTROS, NPO Zapp). Hij werd door de makers samengebracht met Ian KuyperMax Mies en Niels Schlimback en samen vormden zij vanaf dat moment de boyband FOURCE. De jongens wonnen de nationale finale en mochten met hun nummer ‘Love Me’ naar het Junior Eurovisiesongfestival in Tbilisi, Georgië. Daar verdedigden ze de eer van ons land door als 4e te eindigen.

Met FOURCE heeft Jannes sindsdien vele successen behaald, waaronder 25 nummer-1-hits in de Kids Top 20, vele tientallen miljoenen streams en views op Spotify en YouTube, 5 uitverkochte concerten voor vele duizenden fans in venues als 013 en Ahoy, een eigen theatertour met 32 shows, optredens op allerlei festivals en in een hele rits tv-programma’s, een eigen merchandiselijn met in totaal meer dan 100 verschillende items, en prijzen waaronder een Zapp Award en een Nickelodeon Kids’ Choice Award.

Voor de jongens van FOURCE was 2022 het laatste jaar van hun gezamenlijke carrière. Na vijfenhalf jaar sloten ze het hoofdstuk af met een groots symfonisch kerstconcert in de Brabanthallen op 11 december, onder de titel Symphonic Christmas. Dit concert stond eerst gepland in december 2021 maar moest vanwege de coronamaatregelen met een jaar uitgesteld worden.

Jannes heeft na de havo een mbo-opleiding acteren afgerond, maar hij is al langere tijd werkzaam als acteur. Behalve de vele musicals waar hij in gespeeld heeft, is hij te zien geweest in afleveringen van tv-series als De vloer op jr. (NPO 3), Dokter Tinus (SBS 6), Flikken Maastricht (NPO 1) en Brugklas (NPO Zapp). In 2022 speelde hij één van de discipelen in The Passion (NPO 1).

Naast zijn acteerwerk speelt Jannes gitaar, piano en drums en is hij actief als rapper, producer en songwriter (zowel tekstschrijver als componist). Hij begon met het schrijven van zijn eigen raps in singles van FOURCE (bijvoorbeeld in ‘Afterparty’, ‘Over en uit’ en ‘Niks meer van me aan’) maar hij heeft ook volledige nummers (zonder rap) geschreven, waaronder de single ‘Met niemand delen’ van FOURCE.