Ingrid Mank

Ingrid is geboren en getogen in Leiden. Na het afronden van haar studie aan het conservatorium van Rotterdam als zangeres vormde ze de band ‘Indigo’ samen met Daniëlle Mulder. Ze bereikten de top 20 in de Nederlandse popcharts met de single ‘Give love a try’.

In 1999 verhuisde ze naar België en begon ze op te treden als achtergrondvocalist met tal van artiesten zoals Zap Mama, Clouseau, Night of the Proms etc.

Vanaf dat moment begon ze liedjes te schrijven. Ze schreef teksten voor de Belgische band Clouseau (EMI) die meer dan 100.000 exemplaren verkocht, schreef twee tracks op het nieuwe Sarah-album ‘Found my space’ en had verschillende nummers op het nieuwe album van Mozaïek.

In 2003 schreef ze de hit single ‘You are the reason’ met Ronald Seerden voor EMI-artiesten Sarah en Koen Wauters die 13 weken lang nummer één was in de Belgische popcharts.

In 2004 schreef ze samen een lied op het platina-album ‘Back for more’ voor pop-idool Natalia en schreef ze opnieuw teksten op een lied voor Clouseau.

In 2005 nam het Slowaakse popidool Martina Schindlerova drie nummers op, mede geschreven door Ingrid en bereikte nummer 1 en een gouden status in vier dagen.

2006 begon met co-writes met haar echtgenoot / producent Hans Francken, Janice Robinson (VS) en Peter Vetesse (VK). Ze schreef samen een lied voor X-factor winnaar Udo en had een lied in de finale van het Nederlands Nationaal Songfestival dat werd geproduceerd door het team van Nick Manic (Zweden). Debuutartiest ReBorn (Label ARS) heeft een top 10-hit behaald met zijn eerste single ‘Fools rush in’, mede geschreven door Ingrid en Hans en een top 10 in de airplaycharts van Japan.

Ze schreef samen het titelnummer “Verhaal van ons” van de grootste Belgische film “Windkracht 10” uitgevoerd door pop-idool Sandrine (SonyBMG)

In 2007 schreef ze mee aan een nummer voor Idols Winner Dean die #2 in de hitlijsten bereikte.

In 2011 begon ze te werken voor Idols als vocal en performance coach. Ze schreef het lied “More to me” voor de 10 finalisten. Het nummer bereikte #1 en bleef daar 5 weken.

Vanaf 2012 begon Ingrid te werken als vocal coach voor The Voice en The Voice kids, waar ze schreef voor tv-series en hun eigen artiesten die werden uitgebracht via FruityLABEL. Een van hun successen is Emma Bale.

Verder schreef ze opnieuw liedjes voor Clouseau op hun album “Clouseau danst” (“Onvoorwaardelijk wij”, “Ziel”, “Vogel voor de kat”) en blijft ze schrijven voor tv-shows en verschillende artiesten zoals Stan van Samang, Emma Bale en Laura Tesoro.