Daniel Kist

Daniel Kist (30) is een Nederlandstalige zanger, pianist en songwriter uit Den Haag. Hij maakt Nederlandstalige popmuziek in het verlengde van Bløf, Acda en de Munnik en Racoon.

Daniel, of kort gezegd Daan, is geen onbekende in de muziekwereld. Als bandleider van o.a. Ruben Annink heeft hij elke popzaal van binnen en buiten gezien. Hij is het meest bekend van zijn hit ‘Adem’: een nummer dat door radiozender 100%NL bijna 900x gedraaid werd in 1 jaar tijd. Daarmee behoort hij tot de meest gedraaide artiesten van de zender. Hij staat bekend als supersociale jongen, altijd onder de mensen, maar de schoonheid van de muziek ontstaat op de momenten waarop hij alleen is met zijn piano en laptop.

Zijn jeugd, zijn leven, het vallen en opstaan, inspireerden hem om een ander leven te kiezen dan van hem verwacht werd. “Ik merkte dat ik iets anders zocht dan de mensen om me heen. Na een intense zoektocht met de nodige afslagen gooide ik het roer volledig om. Mijn studie, een groot deel van mijn vrienden en mijn bedrijf in de drones moesten er aan geloven. De meeste voldoening haalde ik toch echt uit mijn piano. Ik schrijf tekstueel en muzikaal alles van me af.”

Het levert altijd breekbare songs op. Diepe teksten, maar altijd met een stip aan de horizon. Van klein tot bombastisch, altijd gekleurd door zijn gevoelige stemgeluid.