Boeboe

DJ/Producer Boeboe bracht in 2012 zijn debuut EP ‘Act Stupid/Drop’ uit op een klein Japans label. Deze EP en nog een handvol gratis downloads op Soundcloud bleken genoeg om de aandacht te trekken van namen als Boemklatsch, FS Green, Full Crate, Guerilla Speakerz en Daedelus.

22Tracks was een early adopter van zijn materiaal en vroeg hem vervolgens om een productie te leveren voor hun eerste compilatiealbum ‘22Beats’. Boeboe sloot zijn debutantenjaar af met een set in Paradiso tijdens Amsterdam Dance Event.

Boeboe knalde 2013 in met een aantal bootlegs die viral gingen en een reeks officiële remixes voor o.a. Wouter Hamel, Boemklatsch, Krause, DJ Abstract en FS Green. Daarnaast bracht hij ook eigen materiaal uit op het toonaangevende Saturate Records en het Amsterdamse Basserk Records. Dit leverde positieve reviews op van DJ Mag NL, DJBroadcast, 3voor12, XLR8R, Magnetic Mag, DoAndroidsDance en vele blogs.

Ook onder het publiek weet Boeboe de aandacht te trekken met optredens in nagenoeg elke venue. Niet alleen in Nederland, maar ook in Antwerpen, Gent, Praag, Hamburg, Berlijn, Ljubljana en Trieste vertegenwoordigde hij de Nederlandse ‘Bass’ movement; Een stroming die een gezicht zal krijgen in de vorm van ‘Doggtown’, een collectief bestaande uit Guerilla Speakerz, GANZ, Subp Yao, BeauDamian en uiteraard Boeboe. Naast dit creatieve powerhouse ging de Lelystadse producer samenwerkingen aan met boekingskantoor Alles Los, management agency Bad Manor en publisher CTM Publishing.

Eind 2013 deed Boeboe voor de tweede keer ADE aan, ditmaal met 2 boekingen op zak. Zusterconferentie Buma Rotterdam Beats nodigde hem uit voor een interview betreffende zijn verwachte internationale doorbraak in 2014. Ook Noisey spreekt dezelfde verwachting uit. Als Diplo vervolgens een track van Boeboe draait op BBC 1Xtra kan het bijna niet meer mis gaan. Naast een residency in het Zwolse Hedon, liggen er plannen met meerdere partijen voor een tour in de VS.