Urvin Monte

Deze creatieve duizendpoot is een geboren entertainer. Hij danst, zingt, speelt in musicals; kortom, muzikaliteit stroomt door zijn aderen. Toch is dansen Urvins grootste passie. 

Urvin groeide op in een creatieve familie. Het was voor velen dan ook geen verrassing dat hij al van jongs af aan de spotlights opzocht. Op 7-jarige leeftijd stond hij aan het begin van een glansrijke danscarrière. Waar hij tot in zijn tienerjaren aan stijldansen deed, ontplooide hij zich al gauw tot allround danser. Hij behaalde de nodige diploma’s en werd uiteindelijk een geliefd streetdance docent bij meerdere dansscholen, waaronder Dance Masters De Rijk, waar hij als kind zelf lessen volgde. Naast veel plezier te hebben in meedoen aan streetdance,- en stijldans wedstrijden en het verzorgen van choreografieën voor diverse artiesten, merkte Urvin toch dat hij zijn horizon wilde verbreden.

Hoewel dansen altijd centraal stond in zijn leven, bleef ook de liefde voor zingen niet achterwege. Een zanggroep met vrienden wat begon op een zolderkamer, resulteerde voor Urvin al gauw in een musicalcarrière. In 2004 was Urvin ruim twee jaar te zien in de musical ‘Mamma Mia’. Al snel volgden meerdere producties, o.a. ‘Five Guys Named Moe’ (2009), waarin hij voor zijn rol als ‘Little Moe’ een John Kraaijkamp Musical Award won in de categorie ‘Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical’. Hierna volgden er meer producties waarin hij schitterde, met niet de minste namen; ‘Hairspray’, ‘Legally Blonde’, ‘Daddy Cool’, ‘Shrek’, en ‘Dreamgirls’. In de kaskraker, ‘The Bodyguard’ (2016) speelde Urvin zelfs een half jaar samen met zijn zoon Daley, die de rol van ‘Fletcher’ vertolkte. 

In 2007 gaf Urvin zijn vrouw Kim het ja-woord en breidde het gezin verder uit. Met zijn zonen Jayden en Daley en dochter Dylan is het een liefdevol en gezellig ‘full house’! Door zijn succes in musicals heeft Urvin ook ambities gekregen om te gaan acteren. Zo had hij een aantal rollen in bekende tv-series en deed hij mee aan een grote KPN Hi commercial. Zijn talent blijft niet onopgemerkt, want begin 2017 maakte hij zijn debuut als personage Felix Jagtman in Nederlands grootste soap, ‘Goede tijden, Slechte tijden’.

In 2016 rondde Urvin een door hem lang gekoesterde opleiding af waardoor hij zich nu ‘audio engineer’ mag noemen. Hij produceert muziek, draait als DJ voor bedrijven en op verschillende festivals en houdt er gewoon van om een feestje te bouwen. “Het leven is een groot feest. Het moet met liefde, humor en muziek worden geleefd. Liefde om het te begrijpen, humor om het te dragen en muziek om het te voelen”.