We zijn erg trots om aan te kondigen dat we Jim Messina nu over de hele wereld vertegenwoordigen. Jim is een Amerikaanse muzikant, songwriter, zanger, gitarist, audio-engineer en producer.

"/> We zijn erg trots om aan te kondigen dat we Jim Messina nu over de hele wereld vertegenwoordigen. Jim is een Amerikaanse muzikant, songwriter, zanger, gitarist, audio-engineer en producer.

"/> JIM MESSINA TEKENT WERELDWIJDE OVEREENKOMST MET CTM PUBLISHING — CTM
19 mei 2020

JIM MESSINA TEKENT WERELDWIJDE OVEREENKOMST MET CTM PUBLISHINGWe zijn erg trots om aan te kondigen dat we Jim Messina nu over de hele wereld vertegenwoordigen. Jim is een Amerikaanse muzikant, songwriter, zanger, gitarist, audio-engineer en producer. Hij was lid van de folkrockgroep Buffalo Springfield, een van de oprichters van de baanbrekende countryrockband Poco en de helft van het duo ‘Loggins en Messina’ samen met Kenny Loggins.

Jim Messina is een expert in het maken van hitmuziek. Zijn nalatenschap van muzikaal genie omvat vijf decennia, drie supergroepen, een levendige solocarrière en tal van productie- en engineeringcredits. Messina trad op als producer / audio-engineer voor Rock & Roll Hall of Famers Buffalo Springfield en trad uiteindelijk toe tot de band als bassist. De band staat bekend om hun hits als Carefree Country Day. Toen “the Springfield” uit elkaar ging, vormden Jim en medebandgenoot Richie Furay, ‘Poco’. Met Jim op leadgitaar definieerde Poco een nieuw muzikaal genre, Country Rock. Na drie succesvolle albums met veel hits als Call It Love en You Better Think Twice, was Jim toe aan verandering en verliet hij zijn passie voor het produceren van muziek.

Hij tekende als onafhankelijke producer bij Columbia Records. In november 1970 vroeg Columbia Records aan Jim om samen te werken met een onbekende Kenny Loggins. Terwijl ze Kenny hielpen met zich voor te bereiden op een plaat en het toeren, ontdekten de twee dat ze goed konden samenwerken. En zo ontstond ook de samenwerking op Kenny’s eerste album. Het album ‘Sittin’ van Kenny Loggins met Jim Messina’s werd uitgebracht in november 1971 en zo werd er toevallig een nieuw duo gevormd. In de komende zeven jaar bracht Loggins & Messina acht hitalbums uit, met hits als Your Mama Don’t Dance en Danny’s Song verkocht ze meer dan 16 miljoen albums. Ze waren een van de meest succesvolle opnameduo’s ooit geworden.

Na een reeks gevierde solo-akoestische tours, vormde Jim een band bestaande uit veelgeprezen muzikanten die op verschillende momenten in zijn carrière met hem hebben gespeeld. Zijn nieuwste release, ‘In the Groove’, bevat geselecteerde hits van alle drie de eerdere bands van Jim, evenals enkele van zijn solowerken als New And Different Way. Jim reist door het land en speelt uitverkochte shows en zegt dat hij het leuk vindt om te ontdekken wie hij is, waar hij is geweest en, het belangrijkste, waar hij naartoe gaat.

Een selectie van de grootste hits uit de Jim Messina-catalogus is hier te beluisteren.