Kids Top 20

KT20_logo_2018_Zapp_transparant.png

Omroep: AVROTROS
Zender: NPO Zapp (NPO 3)
Presentatie: Stephanie van Eer
Genre: kids/muziek
Jaar van aanvang: 2003
Aantal seizoenen: 18
Aantal afl. per seizoen: ca. 42

De Kids Top 20 is een hitlijst, volledig samengesteld door kids. Kinderen in heel Nederland kunnen via de website KidsTop20.nl stemmen op hun favoriete muziek. Wekelijks brengen zij duizenden stemmen uit op ca. 40 geselecteerde hits, die door de redactie geschikt bevonden zijn voor de doelgroep. De 20 hits met de meeste stemmen vormen de Kids Top 20!

De Kids Top 20 begon in 2003 bij Fox Kids met als presentatrice Kim-Lian van der Meij. Sinds 2018 wordt de wekelijkse uitzending gepresenteerd door Stephanie van Eer, bij AVROTROS op NPO Zapp. In iedere aflevering is Stephanie te gast bij een andere Nederlandse basisschool, van waaruit zij samen met ca. 80 kids uit de bovenbouw danst op liedjes uit de hitlijst, bekende artiesten ontvangt en spelletjes speelt. Daartoe wordt in de gymzaal een heus disco-decor opgebouwd. Mede daardoor is de Kids Top 20 al jarenlang het populairste muziekplatform voor kids!

kidstop20.nl

Met de Billen Bloot

Omroep: AVROTROS
Zender: NPO Zapp (NPO 3)
Genre: Spelprogramma
Start: 10 januari 2015
Aantal seizoenen: 1
Aantal afl. per seizoen: 12

Het programma ‘Met de Billen Bloot’ draait om een spannend spel waarin kinderen en jongeren tussen de 10 en 15 jaar kans maken op een ontmoeting met hun idool. Maar die winnen ze niet zomaar, daar moeten ze ook wat voor doen: de ster bevindt zich op de bovenste verdieping van het gebouw.

Beneden beantwoorden de kids meerkeuzevragen die over hun idool gaan. Dit doen zij door te kiezen uit lift A, B of C. In de lift die een verdieping omhoog gaat, staan degenen die het goede antwoord hebben gegeven. Daar zijn ook camera’s in geplaatst en dus zien we de gespannen gezichten van de deelnemers… Want zullen zij naar boven gaan of blijven ze stilstaan en is het spel voor hun voorbij?

De ster gaat ‘met de billen bloot’ in die zin dat de gestelde vragen echt óveral over mogen gaan. De vragen zijn persoonlijk, het gaat er dus om welke deelnemer de ster het beste inschat. De uiteindelijke winnaar wint een persoonlijke ontmoeting met de ster!

npo.nl/met-de-billen-bloot

Vakantieliefdes

Zender: Net5
Genre: Reality
Start: 2011
Aantal seizoenen: 2
Aantal afl. per seizoen: 10 - 12

In Vakantieliefdes worden jonge Nederlandse vrouwen van tussen de 20 en 35 jaar met hun vakantieliefde herenigd. Deze dames kunnen hun vakantievlam maar niet uit hun hoofd zetten en krijgen nu de kans om te ontdekken of het ware liefde is. Laait het vuur weer op of blijkt de liefde niet meer dan een zoete herinnering te zijn? Vakantieliefdes vertelt het verhaal vóór de successerie Grenzeloos Verliefd.

net5.nl/vakantieliefdes

Recht Uit Het Hart

RUHH_logo1.jpg

Omroep: KRO
Zender: NPO 2
Presentatie: Anita Witzier
Genre: Human interest
Jaar van aanvang: 2011
Aantal seizoenen: 5
Aantal afl. per seizoen: 3 - 8

In het programma Recht uit het Hart ontvangt Anita Witzier bekende en minder bekende Nederlanders die hun persoonlijke verhaal vertellen aan het publiek. Het zijn stuk voor stuk verhalen over ingrijpende gebeurtenissen die hun levens volledig hebben veranderd. Hoe pakken zij de draad van hun leven weer op? Waar halen ze de moed vandaan om verder te gaan? En hoe gaan zij om met levensbepalende vraagstukken? In elke aflevering zien we twee inspirerende verhalen, waarna het publiek in de zaal de gelegenheid krijgt om vragen te stellen aan de sprekers.

npo.nl/recht-uit-het-hart

RECHT UIT HET HART - AFLEVERING DD 5 JULI 2013

Op Zoek Naar Geluk

Omroep: TROS
Zender: Nederland 1
Genre: Entertainment
Jaar van aanvang: 2011
Aantal seizoenen: 1
Aantal afl. per seizoen: 6

Geïnspireerd door de bestseller “Eten, Bidden, Beminnen” van Elizabeth Gilbert reizen bekende Nederlandse koppels in het TROS-programma ‘Op Zoek Naar Geluk’ af naar Bali. Daar gaan ze op zoek naar dat wat hen gelukkig maakt. Alle BN’ers brengen een bezoek aan een goeroe die antwoord probeert te geven op hun levensvragen. De bekende koppels die in de serie te zien zijn: Tooske & Bastiaan Ragas, Danny & Jenny de Munk, Jan & Monique des Bouvrie, Nina & Pieter Storms, Fatima & Raemon Sluiter en Anouk & Edwin Smulders.

npo.nl/op-zoek-naar-geluk

Danny & Jenny Gaan Verhuizen

Omroep: TROS
Genre: Reality
Zender: Nederland 1
Jaar van aanvang: 2012
Aantal seizoenen: 1
Aantal afl. per seizoen: 6

Ze verhuizen maar liefst 12 huizen verder, maar het is toch een heel gedoe… In deze realitysoap volgen we het wel en wee van de familie De Munk. Vooral Danny heeft het er maar druk mee, want hij doet alles het liefst zelf en moet zich naast alle optredens ook nog eens voorbereiden op zijn grote concert in de Heineken Music Hall!

npo.nl/danny-jenny-gaan-verhuizen

Meedoen, Leren, Winnen

In deze voorlichtingsfilm volgen we één van de projecten van het jeugdproject ‘Meedoen, Leren, Winnen’. De reportage toont Arnhemse jongeren uit de wijk Malburgen, die leren hoe ze een toernooi organiseren. Verder komen verschillende betrokkenen zoals sportbuurtwerkers en bewoners aan het woord. CTM TV maakte deze voorlichtingsfilm in 2011 voor het Johan Cruyff Institute for Sport Studies, de Johan Cruyff Foundation en de KNVB.