Far East Movement


Far East Movement banner.png

Bij Far East Movement (FM) zit dansmuziek in hun DNA; hun vroege breakouthit "Like a G6" vestigde het LA trio als een groot dance-begrip over de hele wereld. Sindsdien wordt hun groeiende muziekcatalogus ondersteund door gerenommeerde artiesten zoals Skrillex, Diplo en Afrojack. Ze hebben ook opgetreden op enkele van de meest prestigieuze festivals zoals Ultra Music Festival en Electric Daisy Carnival, waarbij ze voortdurend FM presenteren als een van de meest opwindende tourende acts in dansmuziek.

Het nieuwste album van de groep, 'Identity', is de eerste release onder hun eigen platenlabel Transparent Music. 'Identity' is de eerste in zijn soort die zich richt op het overbruggen van oosterse artiesten met de wortels van de westerse dansmuziek van FM. De resultaten werden gevierd in de industrie, blijkend uit een gloeiende recensie op Billboard, en publiekelijk getoond door meer dan 26 miljoen views alleen op YouTube voor hun single "Freal Luv" met Marshmello met Tinashe en Chanyeol van de hitlijsten van de K-popgroep EXO. FM is ook vertakt met een hele reeks samenwerkingen op gerenommeerde labels zoals Ministry of Sound, Dim Mak en Ultra.

FM heeft hun bereik uitgebreid door tien artiesten van verschillende genres te beheren via hun bedrijf Transparent Agency. Hun selectie omvat onder andere rapper Dumbfoundead en producer / DJ Yultron. De artiesten hebben miljoenen sociale media-optredens verzameld, nationale tours uitverkocht en releases op gerenommeerde labels zoals OWSLA, Spinnin, Armada en Universal. FM heeft ook een gezamenlijk label met Trap City, een van de grootste dansmuziekkanalen ter wereld (7+ miljoen abonnees), genaamd BredNButter met talloze releases die miljoenen views hebben verzameld in iets meer dan een jaar van bestaan.

Ondanks dit alles, houdt Far East Movement er nog steeds van om hun eigen muziek te maken en zijn ze hard aan het werk aan hun volgende volledige release gepland voor later dit jaar.