Jonna fraser

Jonathan Fraser (22) is opgegroeid in Zaandam Zuid. Op zijn 12e maakte hij kennis met hiphop sindsdien is het zijn uitlaatklep. Het begon als een hobby, maar snel werd het zijn liefde. Met zijn aparte stemgeluid en unieke delivery onderscheid hij zich van de rest. Jonna Fraser is opgegroeid met allerlei soorten muziekgenres en dat hoor je weer terug in zijn muziek. Hij vindt zijn inspiratie bij het maken van muziek voornamelijk bij soul muziek en rap uit de jaren 90. Hij heeft een erg veelzijdige smaak (van gangster rap tot zwoele soulnummers) en dat is goed terug te horen aan de diversiteit in zijn muziek. Jonna is een goedlachse en positief ingestelde jongen en draagt een goed gevoel uit in zijn teksten.

Eind 2014 maakt Jonna indruk met zijn debuut EP genaamd “Maatje 45”. Na een uitverkochte releaseparty is de EP goed ontvangen door het Nederlandse publiek. Begin 2015 verschijnt het inmiddels platina album New Wave, waarop Jonna een bijdrage levert op de nummers Het Is Zover, Hoog/Laag, Je Kan Er Niet Omheen en Liegen Voor De Rechter. In augustus dat jaar tekent hij zijn eerste platencontract bij Noah’s Ark. In november verschijnt Jonna zijn tweede EP Alle Tijd met gastbijdragen van o.a Ronnie Flex en Hef. In mei verschijnt zijn derde EP Goed Teken, waarvan het nummer ‘Do Or Die’ platina is gegaan. In oktober brengt hij zijn vierde EP uit genaamd Blessed uit met zijn eerste solo hit ‘Ik Kan Je Niet Laten’ die goud is gegaan. De EP komt de week daaropvolgend binnen op nummer 1 in de charts. Na meer dan 250 shows door heel Nederland, shows in het buitenland en een nummer 1 positie sluit Jonna het jaar af met geheel uitverkochte tourshows.

In 2017 blijft Jonna in een stijgende lijn en verkoopt hij in korte tijd opnieuw 5 poppodia uit. In april verschijnt zijn debuut album ‘Jonathan’ met o.a. gospelinvloeden en bijdragen van de Zoo Gospel Choir. Met dit koor heeft hij mogen optreden bij De Wereld Draait Door. Voor de singles Lover & Bestfriend, Party met Ronnie Flex en Niks Nieuws met Sevn Alias en Jayh ontvangt Jonna gouden platen. Ook voor zijn gastbijdrage op de megahit ‘My Love’ van Frenna heeft Jonnain 2017 een gouden plaat mogen ontvangen en treedt hij samen met hem op bij RTL Late Night. 

Na een Totally Summer tour en een succesvol festival seizoen met optredens op Indian Summer, Amsterdam Open Air, Pukkelpop en als hoogtepunt Lowlands verschijnt in oktober het tweede deel van Blessed. Blessed 2 telt 13 tracks en bevat featurings van o.a Sevn Alias, Frenna, Boef en Cho. In de eerste week van de release verschijnt ook deze plaat, net als het eerste deel, op nummer 1 in de Dutch charts. De single Architect met Frenna en Sevn Alias is op Spotify inmiddels de 10 miljoen streams gepasseerd. Over het succes laat Jonna geen gras groeien en is 2 dagen na het behalen van de nummer 1 positie alweer op schrijverskamp. In december dropt hij 3 losse singles, waarvan bij de track One Time een passende clip is geschoten. In 2018 treedt Jonna op bij onder andere Concert at Sea (met live band), Julianapop, Daydream Festival (BE) en Latin Village.