9 januari 2023

Jitze de Raaff nieuwe voorzitter NMUV

Jitze de Raaff (CTM Publishing) is vanaf deze maand voor een minimale periode van vier jaar de nieuwe voorzitter  van de Nederlandse MuziekUitgevers Vereniging (NMUV). 

Jitze de Raaff volgt Mark Bremer (Universal Music Publishing) op. Mark Bremer heeft meer dan vier jaar het voorzitterschap voor zijn rekening genomen nadat hij het overnam van Niels Walboomers.

Bremer: “Bij mijn aantreden had ik mij voorgenomen de ingezette lijn van het verder professionaliseren van de NMUV te continueren, die reeds was ingezet onder de vorige voorzitter Niels Walboomers. Samen met het gehele bestuur, de PR commissie, Davo van Peursen (directeur), Edith Severs (vicevoorzitter) en Natasja Koop (bestuurssecretaris) hebben we ons ingezet om de belangen te kunnen dienen van onze leden op diverse gebieden, zoals onder meer de internationale samenwerking met de ICPM, met de FEMU voor songteksten en bladmuziek, met de auteursrechtenverenigingen inzake de code of conduct, met de VMN om de samenwerking verder te optimaliseren en met Buma Stemra met NMUV afvaardiging en leden in haar verschillende raden en commissies alsook in Buma Cultuur. Ik dank alle NMUV- en VMN-leden voor hun vertrouwen en met Jitze heeft de NMUV een dynamische- en energieke voorzitter voor de komende jaren.”

De Raaff : “Ik dank de leden van de NMUV dat zij mij gekozen hebben. Ik wil er graag voor zorgen met het gehele bestuur dat we met de NMUV alle uitgevers goed blijven vertegenwoordigen in Nederland.”

Samen met directeur Davo van Peursen zal De Raaff zich inzetten voor tientallen uitgevers die werkzaam zijn in de muziekindustrie. Bij elkaar vertegenwoordigen zij de belangrijkste muziekauteurs uit binnen- en buitenland.

Mark Bremer blijft aan als bestuurslid NMUV.

Bron: Entertainment Business