Wolffman

Geweldige vaardigheden en sympathiek; Wolffman is de man die iedereen op elke dansvloer ter wereld entertaint. Zijn moderne eclectische beats met veel gevoel voor feest en entertainment verpakt in een DJ-set waar iedereen gelukkig wordt. Wolffman is jouw man!

Bovendien is Wolffman een van de betere songwriters / producenten van Nederland.

Op zijn CV vind je hitproducties en samenwerkingen met artiesten zoals: Snoop Dogg, Timati, Romanthony, Rockwellers, Kevin Lyttle, Fat Man Scoop, Pitbull, Ross & Iba, DeAnte (National Song Contest 1999), Replay, Linda Wagenmakers (Eurovisie Songfestival 2000), Gordon, Georgina Verbaan, Shockman en Freddy Moreira om er maar een paar te noemen.

Daarom staat Wolffman ook bekend als de Eclectic Music Provider vanwege zijn vermogen om in verschillende genres op topniveau te produceren.

VAN EEN JAZZ PIANIST NAAR EEN PRODUCENT

Begonnen als jonge pianist bij verschillende ‘jazz-funk bands’ maakte Wolffman de overstap naar het produceren van dansmuziek in de vroege dagen van House (1991). Voor bekende labels zoals ‘House Records’ en ‘Combined Forces’ was Wolffman de man achter de scènes van talloze clubhits van DJ Gizmo en The Dark Raver.

DE EERSTE RADIO HIT

Zijn eerste radio-georiënteerde productie genaamd ‘Wassenaar’ (die hij voor Ross & Iba in een hiphop / reggaestijl anno 1996 produceerde) bereikte echter #2 positie in Nederland. Dit was het begin voor Wolffman om ongeveer 200 Top 100-offertes en een aantal Top 10-hits voor bekende Nederlandse en internationale artiesten te produceren.

DE DJ

De persoonlijke goedkeuring in 2006 van songwriter Rodney Temperton om een dance-remake te maken van zijn nummer ‘Rock With You’ (oorspronkelijk uitgevoerd door Michael Jackson) en uitgevoerd door Wolffman onder de naam ‘Rockwellers vs Mike’ was een grote zomerhit in verschillende landen en was de trigger voor Wolffman om over de hele wereld te beginnen met dj’en. Als uitvoerend artiest en DJ staat Wolffman vooral bekend om zijn ‘U Get Your Hands Up ft. Fat Man Scoop’ en ‘Groove On’ van zijn top tien hit die hij in een samenwerking met Snoop Dogg & Timati uitbracht. Groove On werd bekend in 14 landen, waaronder Rusland en de VS, waar het piekte op #4 op het Eclectic Dance Billboard.

Wolffman’s sterke live eclectische DJ-optredens houden hem constant in vraag naar optredens wereldwijd.

WETHOUSE RADIO

Wolffman mixt en host ook zijn eigen populaire radioshow genaamd Wethouse Radio die live wordt uitgezonden op verschillende radiostations wereldwijd.

WOLFFMAN DOOR DE CIJFERS

Meer dan 1 miljoen verkopen, 7 weken op…
#2 in het VK
#3 in Australië en Zwitserland

En 10 weken op…
#1 in Denemarken
#2 in Duitsland, Nederland en Noorwegen
#4 in Italië, de VS en
#5 in Zweden
#1 op de radio in Duitsland, Denemarken, Singapore, België, Slowakije en Oostenrijk

Naast produceren en DJ-en is Wolffman nog steeds een uitstekende pianist, daarnaast kan hij gemakkelijk omgaan met de drums en is hij erg funky op een basgitaar. Als zakenman en creatief ontwerper is hij de frontman van Wemusic Company met labels en evenementen zoals Wethouse, Red Carpet & Kingsize Festival.