Vrienden van Amstel Live

Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon hebben de handen ineen geslagen voor een unieke samenwerking. Vandaag verscheen het nummer ‘Als Ik Je Weer Zie’ waarin vriendschap, in tijden waarin je elkaar wat minder vaak kunt zien, centraal staat. Het is voor het eerst dat het viertal samenwerkt en een nummer uitbrengt.

De directe aanleiding voor het schrijven van het lied was het verplaatsen van het evenement De Vrienden van Amstel LIVE waar zij zouden optreden. Artiesten zien elkaar daar vaak een langere periode en toen bleek dat dit voor het eerst in 22 jaar niet mogelijk was besloot het viertal om af te spreken. Ze huurden in november een huisje op Ameland waar gewerkt werd aan een lied dat in januari moest verschijnen.

‘Het idee was best snel geboren’ vertelt Paul de Munnik. ‘We sluiten onszelf 24 uur op met een leuke club vrienden en dan zien we wel wat eruit komt’. Thomas Acda ‘Heb je in het slechtste geval een leuk weekend en in het gunstigste iets leuks om kunnen delen met Nederland’. ‘Natuurlijk is het nummer makkelijk te koppelen aan het afgelopen jaar’, zegt Glenn de Randamie over de gedachten achter ‘Als Ik Je Weer Zie’. ‘Maar we wilden verder gaan dan dat want vrienden een langere periode minder vaak zien is natuurlijk van alle tijden’.

Maan vult aan: “Het hoeft niks te zeggen over de kwaliteit van de vriendschap en dat leek ons eigenlijk wel een mooi uitgangspunt wat op veel situaties van toepassing is. Inclusief die van ons, nu we onze vrienden uit het vak ook een langere tijd niet kunnen zien’.

De single ‘Als Ik Je Weer Zie’ is te beluisteren via alle bekende streamingdiensten.