The Galaxy

The Galaxy The Galaxy werd in 2015 gelanceerd als een DJ-duo bestaande uit Arjen Lubach en Sacha Harland. Kort nadat ze hun eerste demo hadden geproduceerd, werd het duo ondertekend door het Amsterdamse platenlabel Barong Family, wat resulteerde in de release van The Galaxy’s eerste EP: ‘Bass Country Club’.

Tijdens hun eerste tournee speelde The Galaxy op opmerkelijke Europese festivals, zoals Tomorrowland en Mysteryland, en verschillende clubs in Rusland, Duitsland en Zwitserland. Gedurende deze tijd remixten ze ook nummers van Moksi en Yellow Claw en brachten ze hun tweede EP uit: ‘Moon & The Stars’. Samenwerkingen met Cesqueax, Mike Cervello en LNY TNZ volgden kort nadat artiesten op het label samenkwamen om muziek te produceren voor het eerste Barong Family-album ooit.

Met de steun van acts als Yellow Claw, Cesqeaux en Laidback Luke heeft de muziek van The Galaxy in een vrij korte tijd een breed internationaal publiek kunnen bereiken. Om dit bereik nog verder uit te breiden en markten buiten Europa te bereiken, werkten ze begin 2017 samen met Ace Agency, wat resulteerde in de eerste tournee van The Galaxy in Azië.

2017 zou ook een muzikaal jaar worden. De Galaxy werkte samen met Yellow Claw aan een nummer met Gia Koka, een nummer dat zou komen op hun album ‘Los Amsterdam’, produceerde een nummer met Lil Debbie en bracht een nieuwe EP uit, genaamd ‘Invaders’, met een nummer met Sophie Simmons.

In de loop van de laatste 12 maanden speelde The Galaxy verschillende Europese festivals tijdens het zomerseizoen, tourde voor de derde keer door Azië en werkte aan twee meer samenwerkende tracks voor het tweede en derde album van Barong Family.

De Galaxy sloot het jaar 2018 af met de release van hun single ‘Hero’ met JVZEL op Be Yourself Music. De nationale ondersteuning door grote dance-radiostations zoals SLAM! en Radio 538 resulteerde in de eerste grote nationale radiohit van The Galaxy. Radio 538 heeft de track bekroond als ‘Dance Smash’.

Begin 2019 bracht The Galaxy hun follow-up single ‘The Galaxy’ op hetzelfde label uit, die nog meer nationale radio-ondersteuning kreeg en hun tweede ‘Dance Smash’ titel werd op Radio 538.

In de maanden die volgden, maakte The Galaxy vervolgstappen, waarbij Sacha Harland de handeling zelf voortzette. Arjen Lubach heeft zich volledig toegelegd op zijn carrière buiten The Galaxy.