Stepherd

Muzikaal talent, lyrical genie en life of the party; maar een paar manieren hoe je Stepherd kunt omschrijven.

Met meer dan 10 jaar ervaring in de Urban scene heeft Stepherd alle stromingen meegemaakt en is daarin altijd trouw gebleven aan zijn gevoel. Dat merk je ook in zijn muziek. Net wanneer je denkt dat je hem in een bepaald hokje kunt plaatsen, komt hij met iets helemaal nieuws en verrassends.

“Alles is hoe ik ben, ik belicht gewoon steeds een ander deel van mezelf. Who knows waar ik morgen mee kom.”

Stepherd maakt sinds jaar en dag onderdeel uit van Nouveau Riche (waar o.a. ook Mr. Polska en Jebroer deel van uitmaken). Hij was onder andere te horen op het compilatiealbum ‘Alziend Oor’, trad met het Nouveau Riche collectief op op verschillende grote festivals en tourde meerdere keren door Nederland en België. Deze zelfbenoemde ‘Funk Soul Brother’ maakte energieke elektronische tracks met Boaz van de Beatz maar ook soulvolle oldschool hiphop met een discogevoel.

Daarna bundelt Stepherd de krachten met Skinto en hieruit ontstaat een ongezien entertainment-duo. Dat blijkt wel uit de energieke liveshows die zij verzorgen, hun een eigen programma ´Mooiboys on the road´ voor muziekzender XITE en verschillende gezamenlijke releases.

Stepherd & Skinto scoorden een gigantische hit in België met het nummer ‘Banaan’ (in samenwerking met Jebroer en Jayh). Het nummer belandt op alle playlists, staat wekenlang in de Top 10 van de Ultra Top 50 genoteerd en de bijbehorende clip wordt miljoenen keren bekeken. De volgende single ‘Brak Obama’ wordt ook weer lovend ontvangen door o.a. 3FM, FunX en Slam!FM en zo groeit ‘Brak Obama’ uit tot hét lijflied voor zware weekenden.

In 2018 released Stepherd een solo EP “Laat me eerlijk met je zijn”, een autobiografische, ongecensureerde verzameling van tracks over de pieken, dalen en vooral turbulente verstandhouding met de vrouwen in zijn leven. De EP vertelt het verhaal van iemand die leeft in vluchtige relaties, gebroken harten, en gewillige vrouwen/groupies in het nachtleven. Wie verwacht een ideale schoonzoon te horen komt bedrogen uit. Zonder omwendingen vertelt Stepherd het verhaal over zijn imperfecte leven, direct, rauw, oprecht.

Party, Slow Jamz, keiharde trap; Stepherd doet het allemaal en bereid je voor, 2019 zal ook nog vele andere kanten van deze allround artiest tonen.