Sophia Mason

Sophia Mason; zangeres, danseres en een naam die je nog vaak gaat horen. Dit multitalent staat op het punt Nederland te veroveren met haar unieke stemgeluid en creatieve visie.

De in Engeland geboren Sophia Mason (1995) heeft het talent door haar bloed stromen. Al op driejarige leeftijd gebruikte Sophia de woonkamer als haar podium. Het was dan ook niet verrassend dat in haar tienerjaren koos voor opleiding aan de dansacademie. Dit was slechts een opwarmertje voor het echte werk. Want Sophia wekte in de tussentijd samen met internationale namen als Keone & Mariel Madrid, Ed Wubbe. Timor Steffens en Isabelle Beernaert. De ervaring bleek haar honger niet te stillen, en dus besloot Sophia in 2019 deel te nemen aan SBS-talentenjacht DanceSing. Ze eindigde op de tweede plaats, een
prestatie waar ze trots op is.

De ervaringen laten Sophia niet met lege handen achter. Want na het programma kruipt ze in een muzikale bubbel; duikt de studio in met verschillende schrijvers en producers en werkt haar creatieve visie uit. Het rauwe randje aan Sophia’s stem is van ver te herkennen en geven haar de elektronische, alternatieve pop sound die haar uniek maakt.

En dat brengt ons naar 2022. Sophia staat op het punt haar single ‘Spiegel’ uit te brengen. Het is tijd voor het multitalent om de muziekindustrie te veroveren en te laten zien wat ze in haar mars heeft. Sophia’s pijlen zijn gericht op een dans- en zangcarrière. Niet alleen Nederland zal van haar horen, ook haar geboorteland Engeland mag hierin niet worden overgeslagen. Eén om in de gaten te houden, dus.