Simon Keizer

Simon Keizer wordt op 16 mei 1984 geboren in Volendam. Op zijn twaalfde pakt hij voor het eerst een gitaar op en dat bevalt hem goed. Als Simon zestien jaar oud is vormt hij met zijn klasgenoot Nick Schilder een muzikaal duo tijdens een kerstviering op de middelbare school. In datzelfde jaar schrijft hij zijn eerste liedje.

Dit liedjesschrijven komt in een stroomversnelling als hij op z’n achttiende Jan Smit ontmoet. Voor en met Jan Smit schrijft hij talloze liedjes. Als hij eenentwintig jaar oud is komt in 2006 het debuutalbum van Nick & Simon uit. Sindsdien zijn ze niet meer uit de album charts weg te denken. Elf nummer één albums later geeft Simon in 2022 bij Nick aan dat hij wil stoppen. Ter afsluiting spelen ze in april 2023 zes keer in een uitverkocht Ahoy hun afscheidsconcerten.

Simon gunt zich vanaf dat moment alle ruimte om alles op een rijtje te zetten. Terwijl hij zelf verwacht dat dit lang kan duren kruipt het bloed al na acht maanden waar het niet gaan kan. Met hernieuwd inzicht pakt hij de gitaar weer in handen, en zonder moeite beginnen ideeën te stromen. Vanuit dit enthousiasme ontstaan meerdere liedjes. Liedjes die hij niet voor zichzelf wilt houden, maar graag met zijn trouwe following deelt.