Shalisa

De 21-jarige Shalisa van der Laan ontwikkelt op jonge leeftijd haar passie voor muziek. Op haar achtste doet ze mee aan het Songfestival van Kinderen voor Kinderen en in 2012 komt ze terecht in het team van Marco Borsato tijdens het eerste seizoen van The Voice Kids. 


In de tussentijd acteert ze bij het Nederlands Kinder Theater, doet auditie bij Disney voor de rol van de singer-songwriter Nina in de serie “Just Like Me!” en wordt tot haar verassing aangenomen. Disney is zo enthousiast over haar dat ze haar vragen om de stem in te spreken van de Disney Princess “Elena van Avalor”, en dat doet ze tot op de dag van vandaag met heel veel plezier. Haar talent wordt ook in het buitenland opgemerkt en Shalisa komt onder contract van het Amerikaanse label Hollywood Records om vervolgens haar eerste solo single “Not Alone” uit te brengen. 


Naast acteren en zingen ontwikkelt ze zich ook als songwriter. In 2015 schrijft ze het nummer “Million Lights” met behulp van Hansen Tomas voor het Junior Songfestival. Ze wint de landelijke finale glansrijk en mag in 2015 Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovision Song Contest in Sofia Bulgarije. 
Shalisa krijgt dan echt de smaak te pakken en ontwikkelt zich zo goed dat ze in 2019 wordt aangenomen aan het Codarts Conservatorium. Nu is ze klaar voor de volgende stap en wil samen met haar band Nederland veroveren. Het eerste wapenfeit is de Nederlandstalige single ‘Karma’, die 26 maart 2021 is verschenen. 


Ook haar schrijftalent is men niet ontgaan. Inmiddels schrijft Shalisa Nederlands- en engelstalige songs voor én met tal van bekende namen. Zo heeft ze geschreven voor Mikki, Thomas Berge, Sophia Mason en Romy Monteiro en werkt ze samen met Joe Buck, Marcel Fisser, Jan Schröder, Yori Swart, Jeroen Ruschen, Jochem Fluitsma en vele andere. Sinds kort is ze getekend bij het internationaal opererende CTM publishing.