Ronnie Flex

RONNIE FLEX STAAT OP HET PUNT FANS EN COLLEGA’S TE LATEN ZIEN DAT HIJ MUZIKAAL OP EENZAME HOOGTE STAAT. VELE KENNEN RONELL LANGSTON PLASSCHAERT, ALIAS RONNIE FLEX, ALS DE HITMACHINE VAN DE NEDERLANDSE HIPHOP SCENE.

RONELL WORDT IN 1992 GEBOREN IN CAPELLE AAN DE IJSSEL EN HEEFT DE MUZIEK DOOR ZIJN ADEREN STROMEN – ZIJN VADER IS PRODUCER EN MUZIKANT. AAN HET BEGIN VAN DE PUBERTIJD RICHT DE TIENER ZICH OP HET KNUTSELEN VAN EIGEN BEATS EN BESLUIT NA ZIJN MIDDELBARE SCHOOL NAAR DE POPACADEMIE TE GAAN. DE OPLEIDING LEGT FOCUS OP DATGEEN ACHTER DE SCHERMEN GEBEURT, MAAR RONNIE HEEFT MEER AMBITIES EN TREEDT GELIJKTIJDIG NAAR BUITEN ALS RAPPER.

NIET VEEL LATER SCHUDT HIJ DE HAND MET PRODUCER BOAZ VAN DE BEATZ EN IS EEN GOUDEN DUO GEBOREN. SAMEN MAAKT HET STEL DE HIT ‘NOOIT MEER SLAPEN’ VAN DJ-GROEP YELLOW CLAW. RONNIE HEEFT DE SMAAK TE PAKKEN EN ZIJN TALENT GAAT NIET ONOPGEMERKT. IN 2014 BRENGT HIJ (IN SAMENWERKING MET TOP NOTCH) ZIJN EERSTE ALBUM UIT, GENAAMD ‘DE NACHT IS NOG JONG NET ALS WIJ VOOR ALTIJD’. ZIJN UNIEKE BENADERING VAN MUZIEK VEROVERT HARTEN DOOR HET HELE LAND.

IN 2015 WORDT RONNIE EEN HOUSEHOLD NAME WANNEER HIJ ZICH AANSLUIT BIJ MUZIKAAL COLLECTIEF NEW WAVE EN SAMEN MET COLLEGA-RAPPER LIL KLEINE HET NUMMER ‘DRANK & DRUGS’ UITBRENGT. WEKENLANG DOMINEERT HET DUO DE HITLIJSTEN. MET NEW WAVE SLEPEN ZE DE POPPRIJS IN DE WACHT. HET NIEUWS WORDT NIET DOOR IEDEREEN GOED ONTVANGEN. MAAR VAN ONTMOEDIGING IS GEEN SPRAKE.

NA DE HIT BESLUIT DE RAPPER HET OVER EEN ANDERE BOEG TE GOOIEN EN BEGINT TE SLEUTELEN AAN ZIJN NIEUWE ALBUM DAT IN 2017 HET LICHT ZIET. ‘RÉMI’ IS EEN NATIONAAL SUCCES EN WORDT BEKROONT MET EEN TWEETAL EDISON-PRIJZEN IN DE CATEGORIE HIPHOP EN BESTE ALBUM. DAARNAAST WORDT HET OP KWALITEIT BEOORDEELD ALS EEN VAN NEDERLANDS BESTE HIPHOP ALBUMS ALLERTIJDE. IN EEN VOLGENDE STAP NAAR HET UITBREIDEN VAN ZIJN KUNSTEN, GAAT RONNIE EEN SAMENWERKING AAN MET DE BAND DEUXPERIENCE. SAMEN ZETTEN ZE EEN UNIEKE LIVE SHOW OP POTEN WAAR FESTIVALORGANISATOREN, WAARONDER LOWLANDS, PINKPOP EN DOWN THE RABBIT HOLE, VAN ACHTEROVERSLAAN. EEN JAAR LATER VERRAST DE RAPPER FANS EN COLLEGA’S DOOR ONAANGEKONDIGD EEN ALBUM TE DROPPEN, GENAAMD ‘NORI’. ALS EEN KROON OP ZIJN WERK, NEEMT HIJ DE POPPRIJS 2018 VOOR DE TWEEDE KEER MEE NAAR HUIS, DITMAAL ALS SOLO ARTIEST.

HOEWEL HET RONNIE ZAKELIJK VOOR DE WIND GAAT, KAMPT HIJ IN ZIJN PRIVÉLEVEN MET EEN (WIET)VERSLAVING EN DE DRUK VAN HET KUNSTENAARSCHAP. WANNEER EIND 2018 ZIJN DOCHTER NORI WORDT GEBOREN, KAN HIJ ZIJN GELUK NIET OP. MAAR HET NIEUWE VADERSCHAP EN DE MOORD OP ZIJN COLLEGA-VRIEND FEIS, EISEN ZIJN TOL – RONNIE RAAKT IN EEN DIP. MET DE FOCUS OP ZICHZELF, ZIJN GELUK EN GEZONDHEID HERPAKT HIJ ZICH IN 2020. DE RUST BRENGT HEM OOK BERGEN INSPIRATIE VOOR HET ALBUM ‘ALTIJD SAMEN’ DAT HIJ IN 2021 IN EIGEN BEHEER UITBRENGT.

OOK RELEASED HIJ ZIJN ACHTSTE NUMMER ÉÉN HIT ‘ALLES WAT IK MIS’. HIJ MAAKT SAMEN MET ZIJN VRIENDIN DEMI DE BOER BEKEND OPNIEUW VADER TE WORDEN VAN EEN DOCHTER. DE ARTIEST HEEFT INMIDDELS DE WIND WEER IN DE ZEILEN. HIJ HEEFT IN 2021 ZIJN EIGEN LABEL ADF ENT OPGERICHT EN IS KLAAR VOOR DE VOLGENDE FASE IN ZIJN CARRIÈRE.