Robert Vredeveld

Robert Vredeveld is geboren op 12 maart 1989 in Stadskanaal (Groningen). Zijn hele jeugd draaide eigenlijk om sport, maar in zijn tienerjaren ontstond de droom om naam te maken als rapper. Hij studeerde af aan de Minerva Academie voor Popcultuur en tekende zijn eerste contract bij het platenlabel Bankpioniers, destijds het label van Kraantje Pappie. Zijn laatste project ‘Dansen in de Regen’ bevat o.a. een samenwerking met Jan Dulles (3JS) en kwam uit in 2017.

 Na een aantal jaren zelf muziek te hebben gemaakt ontdekte hij per toeval tijdens een schrijverskamp van StukTV, hoe leuk hij het vond om te schrijven voor andere artiesten. De track ‘Vannacht’ ft. Wolter Kroes (5.000.000+ streams) was hiervan het eerste resultaat. Sindsdien schreef hij o.a. liedjes voor Kinderen voor Kinderen, Kraantje Pappie, Samantha Steenwijk en vele anderen. Dit geeft zijn veelzijdigheid als songwriter aan.

Begin 2020 start hij Vredeveld&Russchen Music, dit heeft geresulteerd in vele producties. Om dit alles kracht bij te zetten tekent hij eind 2020 als songwriter bij CTM publishing. Op naar vele successen en mooie releases!