Rob Peters

Rob Peters (11 september 1987) is een Nederlandse producer, songwriter en componist voor film/media.

De afgelopen jaren heeft hij grote successen behaald door zijn werk met Bløf (Platina voor ‘Aan’) en Typhoon (goud voor ‘Lobi Da Basi’), en werkte hij aan muziek voor artiesten zoals Ruben Annink, Kenny B, Rob Dekay, Freez en Lakshmi.

Daarnaast schreef hij de muziek voor onder andere de internationale films Kill Switch, Just Friends, de voor een gouden kalf genomineerde shorts Démontable en Voorfilm en de fictie-podcast serie KwaadAardig die hem een Buma Music In Motion nominatie opleverde. 

Rob begon op jonge leeftijd als gitarist in bands maar kreeg al snel interesse in productie en belandde langzaam in elektronische muziek en Nederlandse hiphop. In die tijd maakte deel hij als beatmaker deel uit van het hiphop-collectief de Fakkelteitgroep met oa Rico, Sticks en Typhoon.

In 2013 studeerde hij als producer af aan de Academie voor Popcultuur en werd kort daarna lid van de live band van Typhoon, waar hij 7 jaar intensief mee tourde langs festivals als Lowlands, Pinkpop, Sziget, De Vrienden van Amstel en de Olympische spelen in Rio de Janeiro.

Tegenwoordig ligt zijn focus in de studio, op het produceren en schrijven van pop songs en film-muziek.