Piet Junior

Piet Junior is de reizende rapper en geeft een kijkje in de gesloten gemeenschap van de woonwagenbewoners. Eén van zijn grootste muzikale voorbeelden is Elvis Presley, in hem ziet hij zichzelf terug. Elvis kwam ook uit een woonwagen waar het maken van countrymuziek de norm was, toch koos Elvis voor Rock ’n Roll. Dit gebeurde bij Piet ook, maar dan met hiphop!

Op het kamp staat familie en loyaliteit centraal. Piet groeide op met zijn broers en neven en werd gefascineerd door rapteksten. Op zijn dertiende nam hij zelf een nummer op in het Bargoens en plaatste dat op YouTube. Na een weekend was het liedje meer dan 10.000 keer beluisterd en werd hij gebeld voor een optreden. Er was geen weg meer terug.

Inmiddels is hij getekend bij Ali B’s platenmaatschappij TRIFECTA en wil Piet met zijn no-nonsense hiphop zijn ervaringen delen over het leven van het kamp. Piet maakte underground furore met nummers als ‘Lovie’ en ‘Vlotte jongens’ en werkte al met Esko, Young Ellens en Brace. Maar ook in het Hollandse genre werd hij miljoenen keren gestreamd dankzij samenwerkingen met o.a. Jaman, Marlous en Tinus Hoekstra. Via TRIFECTA verscheen in 2020 zijn debuut EP ‘Van ’t Kamp’ met daarop de hit ‘Dingen Die Normaal Zijn’, voorzien van een iconische videoclip. Niet lang hierna volgde een samenwerking met Jeffrey Heesen voor de single ‘Lach Nooit’.

In de realityserie ‘Bij ons op het kamp’ (te zien op RTL5, Videoland) worden de stappen die Piet neemt nauwlettend gevolgd. Zo is te zien hoe hij aan nieuw repertoire werkt, maar ook hoe hij het podium deelt met Amerikaanse hiphopster The Game. In 2021 verschijnt Piet’s nieuwe EP ‘Nirvana’, een plaat waarop hij zijn talent voor songwriting en melodieën centraal stelt. Het zorgt voor een toegankelijkere sound ten opzichte van zijn eerdere werk en laat de ambities van de rapper horen: door heel Nederland in de armen worden gesloten!