Per Hoogendoorn

Per Hoogendoorn (8 januari 1990) is geboren in Utrecht, Nederland. Hij erfde zijn passie voor muziek van zijn vader en moeder, die beiden percussionisten zijn. Op zijn achtste levensjaar begon hij met drummen. Hij nam les op het Utrechts Centrum voor de Kunsten en is in de acht jaren die daarop volgden goed opgeleid door drumleraar Ron Kesteloo. Hij startte zijn eerste band toen hij 12 was, toen maakte hij al kennis met de podia in en rond Utrecht. Tijdens zijn middelbare school bleef zijn interesse voor muziek groeien. Muziek studeren op het conservatorium, dat is wat hij wilde toen hij 14 was. Meteen na het behalen van zijn diploma deed hij auditie op de Codarts Pop Academy (Hogeschool voor de Kunsten) in Rotterdam. Hier startte hij zijn vierjarigde opleiding als drummer, waar hij les kreeg van meesterdrummers Hans Eijkenaar en Juan van Emmerloot.

In juni 2012 studeerde hij af met een 9 en behaalde hij ook zijn educatiediploma. Naast deze minor rondde hij ook een minor Ondernemerschap af. Met deze diploma’s op zak was het mogelijk een muziekschool te starten in samenwerking met Starsound Studio, te Utrecht. Naast het runnen van deze muziekschool geeft hij zelf nog les aan zestien drumstudenten van alle leeftijden.

Per heeft gespeeld, en speelt nog steeds in vele bands waar hij naast het drummen vaak ook actief is als songwriter en producer. Met deze bands heeft hij op vele podia, van de rokere kroegen tot aan de openluchtfestivals, opgetreden. Als songwriter en producer is hij momenteel ook actief voor meerdere succesvolle artietsen. Hij heeft gewerkt voor o.a. Steve Aoki,DVBBS, Tony Junior, Sharon Doorson. Dit doet hij vanuit zijn eigen studio (Backline Studio) in het midden van het land, aan de rand van Utrecht.