Outsiders

Cem Araci (Den Haag, 11 juli 1985), beter bekend onder zijn artiestennaam Outsiders, is een Nederlandse dj/producer. Hij verschijnt op de grootste line-ups, een bekend gezicht op alle Europese feest hotspots, gerespecteerd door de grootste namen in de scene en beroemd om zijn unieke en explosieve draaistijl die altijd een stoot adrenaline bevat.

Deze getalenteerde muziekliefhebber en vermakelijke DJ, heeft zijn plek achter de decks opgeëist sinds zijn 12e toen hij begon te draaien op de ouderwetse manier: gewapend met zijn vinylplaten was de getalenteerde DJ vastbesloten om feesten en clubs in heel Nederland af te breken. Deze ambitie bracht de jonge Cem naar het dance-genre, waar hij draait onder het alias ‘Outsiders’. Met meer dan 250 boekingen per jaar in Europa kan worden gezegd dat Outsiders een goed gerespecteerde naam is in de beroemde Electronic Dance Music-scene. Naast zijn Nederlandse boekingen gaven zijn buitenlandse DJ-tours Outsiders de mogelijkheid om zijn geprezen DJ-vaardigheden te laten zien in clubs in elke hoek van de wereld, van heel Europa tot de Caraïben, Rusland en Azië.

De afgelopen jaren werkt Outsiders ook hard in de studio om zich volledig te richten op zijn productievaardigheden. Dit gebeurde niet zonder succes: enkele van de grootste en bekendste House-labels van dit moment toonden al interesse om zijn nieuwste vloervullers te ondertekenen. Naast zijn Nederlandse projecten met Jebroer (Helicopter, Vaderland, Adrenaline & Hatsikidee), maakte Outsiders een freestyle remix van Quintino’s ‘Carnival’, die vorig jaar werd uitgebracht op Spinnin Records en Timmy Trumpet’s ‘Trumpets’, die werd uitgebracht op Mad Decent. Hij scoorde ook drie keer een nummer 1-hit in Nederland en één in België. Dit resulteerde in een platencontract met Q Dance.

Hij bewijst ook zijn dominantie achter de decks, want Outsiders heeft gespeeld op enkele van de grootste locaties en festivals ter wereld, waaronder Defqon 1., BH Hotel (Mallorca, Spanje), Dance Valley Mysteryland, Tomorrowland (Boom, België), Under Pressure Festival (Moskou, Rusland), Strawberry Music Festival (Shanghai, China) en Club LIV (Bejing, China).

Moeten we nog meer zeggen? Outsiders is op volle toeren en een aanwinst voor elk House / EDM-muziekevenement. Het luisteren naar zijn vloer trillende sets zal het onmogelijk maken om stil te blijven staan.