Okke Punt

Vanaf het moment dat Okke Punt voor het eerst een instrument aanraakte was hij verkocht. Na enkele jaren drums te hebben gespeeld, pakte hij als jongere een blues harmonica en een microfoon en begon hij zijn weg te jammen door de lokale muziekscene. Deze jaren van muzikale exploratie en ontwikkeling zouden een grote impact hebben op zijn latere leven.

Op achttienjarige leeftijd wordt hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam (Popafdeling), een school die zich richt op het koesteren van jonge popmuzikanten tot geschoolde professionals. Zo rauw als zijn talent is, worstelt Okke door de school terwijl hij meteen de aandacht trekt van Yori Swart, die hem vraagt om haar sidekick te zijn op haar nationale en internationale tournees. Na 6 jaar van on-and-off tournees gaan ze hun eigen weg.

Begin 2015 neemt Joe Sumner van Fiction Plane contact op met Okke en vraagt hem om gitaar te spelen en backing vocals te verzorgen tijdens hun laatste tournee. Door deze baan reist hij van Berlijn naar Parijs en van New York naar L.A., waar hij legendarische locaties zoals The Roxy Theatre en de Wonder Bar bespeelt.

Tussen het touren door neemt Okke ook deel aan een Nederlandse tv-show genaamd De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hij eindigt als publieksfavoriet op de tweede plaats in de show. Zijn eerste single “Life Ain’t Easy” wordt kort daarna uitgebracht.

In de herfst van 2015 brengt Okke zijn debuutalbum “Okke Punt” uit, met een verzameling van nummers die hij tijdens zijn tourjaren schreef. De eerste single “Wake Me Up” wordt zeer goed ontvangen online en overschrijdt binnen een jaar meer dan 2.000.000 streams. Op basis daarvan ontvangt Okke ook een award voor het beste commerciĆ«le lied van 2015 voor zijn nummer “Wat Een Dag”.

 In 2020 had hij samen met de artiesten Snelle en Pjotr bescheiden succes in de Nederlandse hitlijsten met het nummer “Verliezen Met Jullie”.