Niels Schlimback

Niels Schlimback was van 2017 tot eind 2022 één van de vier leden van de voormalige boyband FOURCE. Voor die tijd zat hij drie jaar bij Kinderen voor Kinderen. Sindsdien is hij ook actief als presentator, zowel bij events (Tina Festival, Dutch Media Week, NIK&NIK) als op YouTube (Yours Today, eigen kanaal) en op tv (invaller bij Zapp Kids Top 20).

Niels Schlimback (2005) groeide op in Nijmegen en begon op zijn zevende al met een musicalopleiding bij de Lindenberg. Een jaar later deed hij auditie bij Kinderen voor Kinderen en werd aangenomen in het koor. In de drie jaar dat Niels bij Kinderen voor Kinderen zat, heeft hij meerdere solonummers gezongen, waaronder ‘Als de bel gaat’. Ook had hij een solo in het Koningsspelen-lied van 2015 (‘Energie!’).

Bij Kinderen voor Kinderen heeft Niels ook zijn eerste presentatie-ervaring opgedaan, veelal samen met Stefania. Dit ging hem zo goed af, dat hij vele items voor Kinderen voor Kinderen heeft mogen presenteren. Deze ervaring heeft hij vervolgens ingezet als basis voor video’s op zijn eigen YouTube-kanaal.

In 2017 werd Niels te oud voor Kinderen voor Kinderen en richtte hij zich op een andere pijler voor zang en dans bij NPO Zapp: hij gaf zich op voor het Junior Songfestival. De makers besloten hem samen te brengen met Ian Kuyper, Jannes Heuvelmans en Max Mies en samen vormden zij vanaf dat moment de boyband FOURCE. De jongens wonnen de nationale finale en mochten met hun nummer ‘Love Me’ naar het Junior Eurovisiesongfestival in Tbilisi, Georgië. Daar verdedigden ze de eer van ons land door als 4e te eindigen.

Met FOURCE heeft Niels sindsdien vele successen behaald, waaronder 25 nummer-1-hits in de Kids Top 20, vele tientallen miljoenen streams en views op Spotify en YouTube, 5 uitverkochte concerten voor vele duizenden fans in venues als 013 en Ahoy, een eigen theatertour met 32 shows, optredens op allerlei festivals en in een hele rits tv-programma’s, een eigen merchandiselijn met in totaal meer dan 100 verschillende items, en prijzen waaronder een Zapp Award en een Nickelodeon Kids’ Choice Award.

Voor de jongens van FOURCE was 2022 het laatste jaar van hun gezamenlijke carrière. Na vijfenhalf jaar sloten ze het hoofdstuk af met een groots symfonisch kerstconcert in de Brabanthallen op 11 december, onder de titel Symphonic Christmas.

Niels heeft in 2022 zijn havo-diploma behaald en richt zich in zijn huidige tussenjaar voornamelijk op zijn ontwikkeling als presentator en content creator. Op het gebied van presenteren heeft hij in de afgelopen jaren al de nodige ervaring opgedaan als één van de vaste gezichten van het YouTube-kanaal Yours Today en als invaller bij de Zapp Kids Top 20 op NPO Zapp. Daarnaast presenteerde hij het podiumprogramma van de Droomstage op het Tina Festival en van de Xperience Stage tijdens de Dutch Media Week op het Media Park in Hilversum.

Maar het belangrijkste podium voor Niels is zijn eigen YouTube-kanaal, waar hij inmiddels meer dan 50k abonnees heeft verzameld met zijn eigen content, waaronder series, vlogs, covers en zelfs een volledige documentaire over vijfenhalf jaar FOURCE. Na succesvolle series als The Trap, Among Us in Real Life en Paintball Shootout is Niels nu volop bezig om nieuwe series en andere nieuwe content te ontwikkelen.