Niek Roozen

Niek Roozen (22) is bekend geworden van zijn rol als het personage Max in de eerste 4 seizoenen van Brugklas. Door het succes van brugklas wist hij binnen een paar jaar een enorme online following op te bouwen. 

Na Brugklas werd Niek al snel benaderd voor andere projecten. Hij maakte voor NPO Zapp zijn eigen programma, Britt & Niek On Topic. Hij was daarnaast te zien in een Superbrein welke ook in België op de buis is verschenen. Na deze tv-programma’s mocht hij één van de hoofdrollen vertolken in de bioscoopfilm Renesse, die in juli 2016 in première ging. Eind 2016 stond in het teken van ‘De Vloek Van Manege Pegasus’. Een serie voor NPO Zapp. In januari 2017 is het programma ‘Moviezone’ opgenomen welke hij samen met Pip Pellens presenteert. Moviezone is een initiatief van het Eye Filmmuseum.

In het najaar van 2017 speelde Niek één van de hoofdrollen in de bioscoopfilm Misfit. Misfit bleek de op 3 na succesvolste film van 2017 met meer dan 220.000 bezoekers. Ook mocht hij op reis naar Israël voor het EO Programma Kerststerren.

Begin 2018 werd Niek gecast voor de nieuwe film Vals naar een boek van Mel Wallis De Vries. Tussen deze opnames door speelde hij één van de apostelen in de EO productie The Passion. Kort daarop vloog hij 4 weken naar Cuba voor opnames in de nieuwe Johan Nijenhuis film Verliefd Op Cuba, en werd de zomer afgesloten met opnames voor Brugklas de Film. Alle drie de films gingen in 2019 in première. In het najaar van 2019 wist de talentvolle acteur nog in twee andere bioscoopfilms de hoofdrol te vertolken: ‘Misfit 2’ en ‘Project Gio’.
In 2018 mocht hij ook zijn regiedebuut maken en regisseerde hij de korte film Pril. Zijn nieuwe korte film STIK ging in 2019 in première.

Op zijn YouTube kanaal heeft Niek meerdere succesvolle online formats geproduceerd. Zo maakte hij twee seizoenen Tatta’s Onder De Loep, het satirische format Dubio en Dr Nikkel en de serie ‘Van Plank Naar Kast’.

Naast zijn passie voor acteren is Niek in zijn vrije tijd ook nauw verbonden aan het Wereld Natuur Fonds. Als ambassadeur mocht hij het afgelopen jaar afreizen naar Siberië om een verslag te maken van de leefomgeving van de Siberische Tijger.

Op dit moment is Niek Roozen in de Nederlandse theaters te vinden, waarin hij tot april 2020 in de voorstelling van Brugklas De Musical speelt.