Natalie Hemby

Sinds ze op 19-jarige leeftijd haar eerste publishing deal tekende, is Natalie Hemby uit Nashville een van de meest succesvolle en gewilde songwriters in de muziek geworden, met talloze hitnummers opgenomen door artiesten als Kacey Musgraves, Maren Morris, Sheryl Crow, Miranda Lambert, Lady Gaga, Yola , Dierks Bentley, Rag’n’Bone Man, Lady A, Kelly Clarkson, Little Big Town en Labrinth, om er maar een paar te noemen.

Nu biedt ze haar eigen stem aan haar productieve verhalen met de release van haar solo-singeldebuut uit 2021, ‘Heroes’. Het nummer, geschreven door Hemby met Jeff Trot en Aaron Raitiere, en geproduceerd door haar man en medewerker Mike Wrucke, onderzoekt de donkere kant van roem en de ware kleuren achter degenen die op een voetstuk staan, een verhaal dat Hemby heeft geleefd toen hij opgroeide omringd door de glitter. Muziekscene uit Nashville.

“Heroes” markeert Hemby’s eerste nieuwe muziek sinds ze de krachten bundelde met Brandi Carlile, Maren Morris en Amanda Shires als The Highwomen om in 2019 hun veelgeprezen titelloze album uit te brengen. Als gevolg hiervan verdiende Hemby een Country Song of the Year GRAMMY®, na haar eerste GRAMMY®-overwinning voor het beste nummer geschreven voor visuele media voor Lady Gaga’s ‘I’ll Never Love Again’ van A Star Is Born, uit vijf carrière-nominaties. Hemby is ook erkend door de ACM, CMA, CMT en NSAI Awards voor haar wonderbaarlijke en veelzijdige bijdragen aan songwriting.

Het hoogtepunt van haar ongeëvenaarde reis wordt weerspiegeld op haar briljante tweede album ‘Pins and Needles’, dat nu verkrijgbaar is via Fantasy Records. Geproduceerd door Hemby’s echtgenoot Mike Wrucke, kanaliseert ‘Pins and Needles’ de rockinvloeden uit de jaren 90 van haar helden als The Cranberries, Alanis Morissette en muziek van de Lilith Fair-concerten die ze opgroeide, waardoor een album ontstaat dat klinkt alsof het voortkomt uit de liefde kind van Sheryl Crow, Bonnie Raitt, Amy Grant en Tom Petty.

Op het album bereikt Hemby ook het hoogtepunt van haar carrière na tientallen jaren van het opbouwen van een ongelooflijke en veelzijdige aanwezigheid in de muziekindustrie – nu met de platenlabel deal waar ze van had gedroomd als aspirant-artiest toen ze begon. Neemt ze op ‘Pins and Needles’ haar luisteraars mee door haar levens- en carrièremijlpalen, met overtuigende en onconventionele teksten en een geschenk voor melodieën die nog lang na de eerste luisterbeurt resoneren. “Vandaag heb ik het gevoel dat ik muzikaal verder ga waar ik jaren geleden, in 1998/1999, gebleven was, maar ik ben blij om te zeggen, dat ik mentaal veel verder ben”, zegt Hemby. “Ik wist toen wat ik leuk vond, maar ik weet nu wat ik wil en wie ik ben. Dit album is daar een weerspiegeling van.”