Mike Williams

Toen Mike Williams op vierjarige leeftijd achter de piano kroop en zijn eerste akkoorden speelde wist zijn familie het eigenlijk al direct; ‘Dit is het begin van een grote carrière in de muziek’. Op zijn twaalfde kocht ie van zijn spaargeld z’n eerste DJ spullen en vanaf dat moment was Mike niet meer bij zijn apparatuur weg te slaan. De toon was gezet en er werd een fundament gelegd voor unieke stijl, zijn eigen herkenbare melodieuze sound en de basis van zijn muziek deze dagen.

In 2017 brak Mike door met zijn hit; ‘Feel Good’, een collab met niemand minder dan Felix Jaehn (op het moment van schrijven), tikt ie de 158mln streams aan op Spotify, En dat succes smaakte naar meer, want alsof het niets is volgen daarna onder andere; ‘Lullaby’ met R3hab – 214mln Spotify streams, ‘The Beat’ -78mln, en ‘Wait Another Day’ met Mesto -102mln.

Mike verovert stukje bij beetje, steeds meer van de wereld met zijn onmiskenbare melodieën, club bangers en catchy radiohits. De piano is een vaste start van elk nieuwliedje waar Mike aan begint. Juist door díe unieke sound draait Mike Williams op de meest bekende festivals als; ULTRA, Tomorrowland, Parookaville, World Club Dome en Mysteryland (a.o). Ook tijdens de pandemie weet Mike zich achter zijn decks te houden, hij vliegt bij hoge uitzondering de wereld over en doet tours in Taiwan, Nepal, China, maar ook Europa slaat hij niet over zoals Kroatië, Zwitserland en vele andere landen.

Als de nuchtere Nederlander thuis is van touren door bijvoorbeeld de US, Canada, Azië of Europa, is ie non stop te vinden in zijn eigen studio in Blaricum. Ook tijdens zijn tour duikt hij regelmatig de studio in, tijdens schrijfsessies op Ibiza, in Stockholm of Londen. En werkt hij samen met de grootste artiesten; Tiesto, Hardwell en Afrojack, om maar eens iets te noemen.

Om zijn fans en mede producers een glimp te geven van zijn dagen in de studio, brengt Mike een YouTube video reeks uit; ‘In The Studio with Mike Williams’. Daarin legt hij zijn kneepjes van het vak stap voor stap uit. Mike laat niet alleen zijn vaardigheden zien achter de piano en de decks, hij weet de kijkers namelijk net zo goed te imponeren met zijn culinaire kunsten in zijn YouTube en TikTok serie; ‘Mike Grilliams’. Wat hij tevens heeft uitgedraaid tot werkelijk concept, waar het publiek van kan proeven op diverse evenementen.

Wil je iets meer inzicht over zijn muzieksmaak en welke artiesten Mike zelf op de voet volgt? Dan kan je wekelijks luisteren naar zijn eigen radioshow; Mike Williams On Track.

Zijn harde werken, ongekende talent, nuchtere instelling en toegewijde ambitie en drive maken Mike Williams dé grote speler onder de artiesten van nu en dé grootste belofte van de toekomst.