Michael Garvin

Michael Garvin is een wereldberoemde songwriter, gitarist en trompettist uit Shreveport, Louisiana. Garvin’s eerste succes kwam als songwriter en hij is vooral bekend als schrijver van de wereldwijde nummer 1-hit “Waiting for Tonight”, opgenomen door Jennifer Lopez, en de wereldwijde multi-platinum “Never Give Up on a Good Thing” voor George Benson.

Op 18-jarige leeftijd verhuisde Michael naar Nashville, Tennessee, en leefde hij zijn eerste jaar daar als een ‘verhongerende artiest’ met zijn vrouw Liv voordat hij zijn eerste songwriting deal kreeg met Blake Melvis bij ABC Dunhill. Michael schrijft zijn succes toe aan Blake, die niet alleen als eerste zijn potentieel als songwriter zag, maar ook als leadgitarist. Op 19-jarige leeftijd schreef hij daar zijn eerste Top 5 hit, “If the World Ran Out of Love Tonight”, opgenomen door Jim Ed Brown en Helen Cornelius, ook opgenomen door England Dan en John Ford Coley en werd het een Top 40-hit in de VS. Je zou kunnen denken dat het vanaf daar makkelijk zou gaan. “Absoluut niet”, lacht Michael, “het is een achtbaanrit geweest, maar als ik terugkijk, heb ik van elk moment van de strijd genoten, het heeft me gemaakt tot wie ik ben”.

Een ander belangrijk moment in de carrière van Michael was het krijgen van een Britse uitgeefovereenkomst met Torquil Creevy en Miles Copeland, die werkten met Sting en The Police, die de deuren naar Europa en de rest van de wereld voor hem openden. Sindsdien is de wereld het terrein van Michael geworden.

Door te werken in meerdere landen en genres, is de werkwijze van Garvin om elementen uit de ene muziekstijl naar de andere te brengen, en altijd te zorgen voor frisheid en opwinding in wat hij levert. Dit heeft hem tot nu toe in totaal 33 top tien-hits opgeleverd, waarvan er 23 op nummer één stonden in de hitlijsten.

Garvin brengt nu dezelfde hitmakende vaardigheden en passie die hem een ster-songschrijver maken naar zijn werk als instrumentale opname-artiest, waarbij hij al zijn vaardigheden als componist, speler en producer samenbrengt. Hij heeft al vijf singles uitgebracht met aanzienlijke chartactiviteit in Smooth Jazz en Groove Jazz, waaronder “Vibe Taxi” en zijn vakantiespecial “Do You Hear What I Hear?”. Zijn nieuwste single “Just in Time” is nu beschikbaar.