Max Vermeulen

Passievol en gefascineerd door muziek sinds jonge leeftijd, is de in Amsterdam geboren DJ en producer Max Vermeulen, 22 jaar oud, nooit terughoudend geweest in het creëren van innovatieve elektronische dans- en popmuziek in een steeds groeiende verzadigde markt. Herkenbaar door zijn emotionele harmonieën en melodieuze touch. De 22-jarige heeft een scherp oog voor het combineren van verschillende genres en het schrijven van verbazingwekkende akkoordprogressies om zijn onnavolgbare geluid en stijl van elektronische pop- en housemuziek te creëren.

Hij is een van de meest actieve onafhankelijke Nederlandse artiesten van vandaag, met meerdere artiestenprojecten bekend als ‘Max Vermeulen, Two facts & MXVM’. Met meer dan 30 miljoen streams gecombineerd en ondersteuning van artiesten zoals Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Kygo, Yellow Claw en Sam Feldt, en extra ondersteuning van internationale radiostations zoals BBC1 Radio, Capital FM en SLAMFM! Dit is nog maar het begin van zijn carrière.

Max’s passie voor muziek ontwikkelde zich toen hij 12 jaar oud was. Zijn eerste kennismaking met EDM was een show van de Nederlandse DJ Afrojack. Zijn interesse in EDM werd al snel zijn passie en hij begon zijn eigen muziek te produceren met FL Studio. Toen Max 15 jaar oud was, won hij de Nederlandse DJ-wedstrijd ‘FRIS’. Vanaf dat moment kreeg hij zijn eerste residentie en begon hij op grote locaties in heel Nederland te spelen. In 2017 begon Max aan de Herman Brood Academie voor een driejarige DJ & Producer-cursus. Dit gaf hem de tijd en focus om fulltime muziek te maken en te spelen, en de mogelijkheid om meer te leren over alle aspecten van het zijn van een elektronische muziekproducer, zowel op muzikaal als zakelijk vlak.

Tot op heden heeft Max meer dan 300 shows gespeeld in Europa. Hij speelde in locaties zoals Escape Amsterdam, AFAS Live, Melkweg en nog veel meer! Met zijn passie voor het live spelen van muziek en zijn onmiskenbaar talent om het publiek te beheersen, kwam hij al snel op het radar van grotere evenementenpromotors. In 2019 speelde hij 3 opeenvolgende Azië-tours met 15 shows in 7 verschillende steden in China. Zes maanden later studeerde Max af als ‘Dance Producer’ aan de prestigieuze Herman Brood Academie in Utrecht. In hetzelfde jaar bouwde hij ook zijn eigen studiocomplex waar hij werkt wanneer hij maar kan aan zijn muziek.

Na zijn afstuderen tekende Max een platencontract bij BeYourself Music. Dit was zijn eerste officiële platencontract en de volgende stap in zijn carrière. In 2020 startte Max ook zijn Lo-fi alias ‘Twofacts’ en zijn DeepHouse-alias MXVM, wat resulteerde in releases op labels zoals Bluewerks (Capitol Records), LoudKult, TGR (Sony Music), Deep Universe en meer. In 2021 had Max de tijd om fulltime aan zijn muziek te werken. Dit resulteerde in 20 releases op labels zoals Soave, BeYourself Music, StormMusic en als hoogtepunt van het jaar zijn track ‘Hype Off Your Love’ samen met Time To Talk & Lindsay Mesenburg, dit was zijn beste jaar tot nu toe!

Max Vermeulen’s verhaal van succes gaat nog steeds door in 2022, waarin hij in februari een uitgeefcontract tekende bij de bekende DJ en producer Sam Feldt voor zijn imprint ‘Heartfeldt Publishing’ in samenwerking met CTM Entertainment. Max herstartte ook zijn eigen radioprogramma genaamd ‘Maximized on Air’, dat beschikbaar is op Soundcloud, YouTube, Mixcloud en wordt uitgezonden op verschillende radiostations wereldwijd. Bovendien gaat het muzikale avontuur verder met releases op NoCopyrightSounds, Heartfeldt Records, One Seven Music, Lilly Era en nog veel meer releases onder zijn twee aliassen.

Alles bij elkaar genomen is Max een van de meest productieve en diverse producers met zijn eigen stijl en geluid, en heeft hij al een nalatenschap voor zichzelf gecreëerd in de muziekindustrie. Met nog veel meer muziek en projecten in het verschiet voor 2022. Hij heeft echt zijn welverdiende plek in de muziekindustrie veiliggesteld en heeft niet de intentie om binnenkort te vertrekken.