Max Mies

Max Mies was van 2017 tot eind 2022 één van de vier leden van de voormalig boyband FOURCE. In dat jaar nam hij ook deel aan The Voice Kids. Eerder speelde hij een hoofdrol in de musicals ‘Waanzinnig Gedroomd’ en Pinokkio.

Max Mies (2003) groeide op in Roosendaal in een gezin waarin de wens van Max om te zingen, dansen en acteren volop werd gestimuleerd. Zo kwam hij uiteindelijk terecht in de musical ‘Waanzinnig Gedroomd’, waarin hij samen met onder andere Jannes Heuvelmans het hele land door tourde. In het daaropvolgende seizoen deelde hij met onder meer wederom Jannes Heuvelmans de titelrol in Pinokkio de Sprookjesmusical.

In 2017 trok Max de stoute schoenen aan en gaf zich op voor The Voice Kids en schopte het tot The Battles. Max besloot het advies van de coaches op te volgen en door te gaan met zingen. Zijn volgende stap bleek een gouden greep: hij gaf zich op voor het Junior Songfestival (AVROTROS, NPO Zapp).

Max werd door de makers samengebracht met Ian Kuyper, Jannes Heuvelmans en Niels Schlimback en samen vormden zij vanaf dat moment de boyband FOURCE. De jongens wonnen de nationale finale en mochten met hun nummer ‘Love Me’ naar het Junior Eurovisiesongfestival in Tbilisi, Georgië. Daar verdedigden ze de eer van ons land door als 4e te eindigen.

Met FOURCE heeft Max sindsdien vele successen behaald, waaronder 25 nummer-1-hits in de Kids Top 20, vele tientallen miljoenen streams en views op Spotify en YouTube, 5 uitverkochte concerten voor vele duizenden fans in venues als 013 en Ahoy, een eigen theatertour met 32 shows, optredens op allerlei festivals en in een hele rits tv-programma’s, een eigen merchandiselijn met in totaal meer dan 100 verschillende items, en prijzen waaronder een Zapp Award en een Nickelodeon Kids’ Choice Award.

Voor de jongens van FOURCE was 2022 het laatste jaar van hun gezamenlijke carrière. Na vijfenhalf jaar sloten ze het hoofdstuk af met een groots symfonisch kerstconcert in de Brabanthallen op 11 december, onder de titel Symphonic Christmas.

Naast FOURCE heeft Max een mbo-opleiding acteren afgerond en is hij ook werkzaam als acteur, onder meer met een gastrol in seizoen 8 en 9 van de tv-serie Brugklas op NPO Zapp en de educatieve online-serie #vergeefjemij van Verus.