Mark Vayne

Mark Vayne is een Nederlandse zanger in. Sinds zijn jeugd is Mark bezig met het maken van muziek. De muzikale omgeving waarin hij opgroeide heeft ertoe bijgedragen dat Mark zich als muzikant heeft ontwikkeld. Beginnend met pianolessen die in zanglessen veranderden waar hij zijn echte passie ontdekte.

Op 14-jarige leeftijd begon Mark zijn eigen muziek te maken en kocht hij zijn eerste opnameapparatuur. Hij begon met het maken van Nederlandse popnummers, maar ging al snel over naar hiphop en R&B. Mark bracht veel muziek uit, maar nooit met een groot label.

Op 16-jarige leeftijd stopte Mark met zijn sportopleiding omdat muziek hem te druk bezighield. In 2013 begon Mark zijn studie aan een van de beste muziekscholen in Nederland, de Herman Brood Academie met de focus op hiphop en dans. Op de Academie ontdekte hij al snel dat zijn ware passie bij dansmuziek ligt door met verschillende producers aan de Academie te werken.

Mark bleef ook trouw aan de Nederlandse muziek en schreef een lied voor het album van Gerard Joling dat werd gekenmerkt door Jandino Asporaat. Beide bekend als beroemde zangers, presentatoren en cabaretier in Nederland.

Na zijn afstuderen in 2016 kwam Mark in contact met docenten die hij op de academie had en begon hij zijn eerste stappen te zetten in de richting van zijn eerste nummer genaamd Ni Na Na met Amsterdam Sound System. Dit nummer kwam uit in november en werd getekend bij Power House Music.

Mark heeft zijn eigen unieke manier om liedjes te schrijven. Bij het horen van een beat neemt hij het eerste dat naar hem toe komt en werkt dit uit. Door vele schrijfsessies met gevestigde producenten en DJ’s heeft Mark ervoor gezorgd dat hij onmisbaar wordt in de studio.