Maarten Vorwerk

Maarten Vorwerk (Rotterdam, 25 april 1980) is een Nederlandse muziek producer die in de early 00’s onder andere bekend is geworden met het nummer ‘Cambodia’ en door de producties van Jeckyll & Hyde. Hij produceert onder een grote verscheidenheid van aliassen en stijlen en stelde zo een discografie samen die bestaat uit meer dan 400 tracks.

In het begin had hij veel succes in de jump en hardstyle genres met aliassen als Vorwerk, Jeckyll & Hyde, Jack & The Ripper en Noise Provider. Later in zijn carrière begon hij ook andere stijlen te produceren voor andere DJ’s en verdween hij meer naar de achtergrond.

In 2007 scoorde hij zijn eerste nummer 1 hit in Nederland en Polen met Jeckyll & Hyde: ‘Freefall’. Samen met Quintino scoorde hij zijn tweede nummer 1 hit in Nederland met het nummer ‘Epic’. In de afgelopen jaren heeft hij gewerkt met grote pop- en dance-artiesten waaronder; Lady Gaga, Jennifer Lopez, Pitbull, Far East Movement, Usher, Major Lazer, Sean Paul, Will.I.Am, Tiësto en vele anderen.

Naast dat Maarten verantwoordelijk is geweest voor een tweetal nummer 1 hits heeft hij ook meerdere internationale en nationale top 10 hits op zijn naam. Tevens heeft hij diverse awards gewonnen, waaronder de TMF en Nightlife award.

Naast zijn productie successen is hij ook eigenaar van zijn eigen platenlabel genaamd VRWRK en heeft hij ook een tweetal boeken geschreven met daarin tips over het produceren en mixen van muziek. Genaamd: “Vorwerk Tip Of The Week”. Hij richt zich hier vooral op het onderwijzen van de nieuwe generatie Dance producers.