Levin Ross

Levin Ross (16) heeft in 2022 zijn eerste stappen gezet in de muziekwereld, als dj en producer. Tot dan toe was hij voornamelijk bekend als ‘het broertje van’ zangeres Kiya, doordat hij regelmatig voorbijkomt in de veelbekeken vlogs op het YouTube-kanaal van zijn zus. Inmiddels heeft Levin twee officiële remixes uitgebracht (Realisatie van FOURCE en Anders van Kiya) en op een aantal festivals gedraaid waaronder Junior Summer Vibes, Tina Festival en Dutch Media Week.

Levin Ross werd in 2007 geboren als Levin van Rossum en groeide op in IJsselstein samen met zijn twee zussen Ruby en Kiya. Zijn eerste stappen richting het draaien en produceren van muziek zette hij op 11-jarige leeftijd, toen hij van z’n ouders zijn eerste draaitafel kreeg. Daarmee zette hij het zomerkamp van groep 8 op stelten en kreeg hij de smaak te pakken. Sindsdien is er geen familiefeestje meer te bedenken zonder Levin achter de draaitafels.

In juli 2022 draaide hij voor het eerst op een publiek event, bij Junior Summer Vibes in Nieuwegein. In september stond Levin twee hele dagen op één van de twee hoofdpodia van het Tina Festival in Wassenaar en in oktober was hij de vaste DJ van de Dutch Media Week Xperience Stage op het Media Park in Hilversum. In november draaide hij op het NIK&NIK VIP Event van Nikkie Plessen.

Naast zijn DJ-skills is Levin ook het produceren van muziek gaan ontdekken. Voor zijn zus Kiya heeft hij zijn eerste officiële productie afgeleverd: een cover van het nummer ‘Fingers Crossed’. Afgelopen zomer heeft hij zijn eerste officiële remix gemaakt, voor het nummer ‘Realisatie’ van FOURCE. Daarna volgde de remix voor de single ‘Anders’ van Kiya, waarin Levin veel eigen samples heeft gebruikt. Op termijn wil hij ook zijn eigen originele tracks gaan uitbrengen, met vocals van diverse featuring-artiesten.

Naast het draaien en produceren is Levin bezig met het leren spelen van piano en gitaar. Daarbij komt ook zijn voorliefde voor filmscores naar boven, met name die van zijn held Hans Zimmer.