Leu Leu Land

Laat u niet misleiden door hun Scandinavische uitstraling – het warme en soepele geluid van Leu Leu Land is geen lauwe aangelegenheid.

Er is niet veel bekend over de nieuwste prioriteitssignering van Sony Music, behalve hun oorsprong, maar in 2015 maakte de anoniem opgezette act indrukwekkende vooruitgang met hun gezichtsloze maar consistent sterke geluid. Hun eerste moment van duidelijkheid kwam met dank aan remix-taken voor Girogiro Moroder’s ‘Tom’s Diner’ – een mijlpaal waarin ze de bijgestane single van Britney Spears zagen met hun eigen unieke tint dikke toetsen en vochtige huiskenmerken. Het vervolgwerk voor Jerry Williams ’Boy Oh Boy’ en een advent-stijl weggevertje van persoonlijke bootlegs zorgde ervoor dat de muzikale identiteit van Leu Leu Land consistent in rotatie bleef naast bekende hits van Disclosure, Daft Punk en M-Beat.

Terwijl smaakmakers blijven luisteren naar deze gezichtsloze maar felle export, lijkt het komende jaar er een van onvermijdelijke opkomst voor de mysterieuze act. Met singles gekoppeld aan Sony Music, Refune Records en Anjunabeats voor 2016, is dit een act die klaar staat om het leeuwendeel te behouden waar het de zachtere taken van elektronische muziek betreft. Eén ding is zeker – er komt wild uit Leu Leu Land.