Leu Leu Land

Laat je niet misleiden door hun Scandinavische erfgoed – het warme en soepele geluid van Leu Leu Land is geen lauwe aangelegenheid.

Er is niet veel bekend over de nieuwste prioriteitssignering van Sony Music, behalve hun afkomst. Maar in 2015 boekte de anonieme act indrukwekkende vooruitgang met hun gezichtsloze maar consistent sterke geluid. Hun eerste moment van helderheid kwam door een remix van Girogiro Moroder’s ‘Tom’s Diner’ – een mijlpaal waarbij ze de single met medewerking van Britney Spears voorzagen van hun eigen unieke tint van stoere klanken en broeierige house kenmerken. Vervolgens werkten ze aan Jerry Williams’ ‘Boy Oh Boy’ en gaven ze in adventsstijl persoonlijke bootlegs weg, waardoor Leu Leu Land’s muzikale identiteit consistent in rotatie bleef naast bekende hits van Disclosure, Daft Punk en M-Beat.

Terwijl smaakmakers hun oor blijven spitsen voor deze gezichtsloze maar felle export, lijkt het komende jaar onvermijdelijk te worden voor de mysterieuze act. Met singles gepland voor Sony Music, Refune Records en Anjunabeats in 2016, lijkt deze act de overhand te krijgen als het gaat om de zachtere aspecten van elektronische muziek. Eén ding is zeker – er komt iets wilds uit Leu Leu Land.