Koen van de Wardt

Nadat Koen van de Wardt op vroege leeftijd met zijn ouders naar een afgelegen stuk in Noorwegen verhuisde, werd muziek al snel een belangrijke factor in zijn leven. Op 14-jarige leeftijd begon hij ‘Ok Computer’ en ‘Kid A’ uit te pluizen tot hij ongeveer elk instrument en loopje op de twee legendarische platen van Radiohead kon naspelen.

Omdat er gewoonweg geen medemuzikanten in de buurt waren, begon koen zich al snel te ontwikkelen als multi-instrumentalist en producer. Hieruit kwam Klangstof voort.

Koen verhuisde op 20-jarige leeftijd weer terug naar Nederland om zich aan te sluiten als bassist bij de Nederlandse indie-band Moss. Na een succesvolle plaat en een handvol grote shows op Lowlands, Paradiso en Best Kept Secret, besloot Koen zich volledig te focussen op Klangstof.

In 2015 tekende van de Wardt een platendeal met Mind of a Genius/Warner Bros. US in Los Angeles, en in het jaar dat volgde werd er bijna onafgebroken getourd in Amerika. In 2017 werd Klangstof de allereerste Nederlandse band die op het befaamde Coachella en Bonnaroo mocht spelen. Ook tourde de band met de legendarische ‘Flaming Lips’, en indie-helden ‘Miike Snow’.

 In het thuisland werd dat jaar een Edison gewonnen in de categorie ‘Best Alternative’ voor de plaat ‘Close Eyes to Exit’, en werd Van de Wardt door de Volkskrant uitgeroepen tot Poptalent van 2017.