Kiya van Rossum

Kiya van Rossum werd als zangeres bekend bij het grote publiek door het Junior Songfestival en haar daaropvolgende solo-singles. Daarnaast is Kiya actief als influencer en content creator. Op haar eigen YouTube-kanaal plaatst ze – naast videoclips en andere muzikale content – twee keer per week een nieuwe vlog voor haar meer dan 45.000 abonnees.

Kiya van Rossum (2004) groeide op in IJsselstein in een heel hecht gezin. De kijkers van haar vlogs op YouTube weten dit, want die zien wekelijks hoe Kiya door alle leden van het gezin Van Rossum wordt ondersteund in alles wat ze doet en onderneemt. En dat is niet alleen het maken van video’s, maar vooral ook zingen en dansen.

Op 11-jarige leeftijd zette Kiya haar eerste zangvideo op YouTube. Twee jaar later begon haar zangcarrière bij The Voice Kids. Aansluitend deed ze auditie voor het Junior Songfestival en stond ze in de finale met haar solo-nummer ‘Butterflies’. In 2020 was ze te zien in de zangcompetitie We Want More bij SBS6.

Na haar deelname aan het Junior Songfestival besloot Kiya twee keer per week te gaan vloggen. Dat bleek een schot in de roos: inmiddels heeft ze meer dan 45.000 abonnees op haar YouTube-kanaal. In haar vlogs laat Kiya in principe alles zien, zowel de hoogte- als dieptepunten in haar leven en carrière. Ook haar vader Edwin, moeder Ilse, zus Ruby, broertje Levin en haar beste vrienden komen veelvuldig voorbij in de video’s van Kiya.

Tegelijk met de start van haar vlogcarrière is Kiya ook begonnen met het uitbrengen van eigen singles en videoclips. Regelmatig is ze te vinden in de studio om samen met producers te werken aan nieuwe muziek. Met inmiddels 8 eigen singles en een heel rijtje covers op haar naam, mag Kiya zich met recht een ‘recording artist’ noemen. In de afgelopen tijd trad ze op bij een aantal festivals waaronder Junior Summer VibesTina Festival en Dutch Media Week.

2023 begint voor Kiya met een maand reizen door Thailand, samen met haar zus Ruby. Daarnaast is ze volop bezig met het schrijven van nieuwe muziek.