Kilate

Kilate is 26 jaar oud en werd geboren op Curaçao. Vanaf de leeftijd van 17 begon hij met rappen, samen met Lecho23 zat hij in een bekende urban groep genaamd “The Clipper Boys”. De groep was succesvol in de urban scene en trad regelmatig op bij feesten! Op 21-jarige leeftijd begon Kilate met zingen en werd hij de leadzanger van “Tony Montana Music”, wereldberoemd om het nummer “BALA” met meer dan 22 miljoen views op YouTube. Dat was hun grootste hit wereldwijd! Op de Antillen hadden ze nog veel meer hits en een recordaantal van meer dan 6 nummer 1-hits in 2013 op de radiostations van Curaçao, Aruba en Bonaire.

Toen Kilate 24 jaar oud was, vertrok hij naar Nederland met als doel een solocarrière te starten. Door omstandigheden verloor hij een tijdje zijn focus. Maar niets gebeurt voor niets, alle pijn en ervaring die Kilate heeft opgedaan, zijn te voelen in zijn muziek, beats en teksten.

Kilate begon een jaar geleden zijn eigen beats te produceren, toen zat hij een paar maanden vast. Toen hij werd vrijgelaten, had hij meteen een luistersessie met Adje en Nonni, dus hij heeft nu een platencontract getekend bij artsound als zanger en een uitgeefcontract bij CTM als producer. Hij komt met zijn eerste Nederlandse EP genaamd “Oorgasme”, een mix van soul en R&B, maar heeft nog steeds een zeer commerciële vibe met teksten die je ziel raken.